Državno prvenstvo mažoretkinja u subotu u Križevcima

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKriževačke mažoretkinje pozivaju na 28. Državni turnir u velikim formacijama, koji će se u subotu 14. svibnja 2016. godine održati u školsko-sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima, s početkom u 12 sati. Povod domaćinstvu državnog mažoretsporta je obilježavanje 10 godina kontinuiranog rada Križevačkih mažoretkinja nakon ponovnog okupljanja:
– Željele smo svome gradu i svim sugrađanima pokloniti nešto za naš deseti rođendan, pa smo prošle godine odlučile kandidirati Križevce za domaćina Državnog turnira u velikim formacijama. To je ujedno i prilika za svih naših 7 grupa da se natječu, jer do sad  nismo bili u mogućnosti u drugi grad na natjecanje odvesti gotovo 130 djevojčica, istaknula je predsjednica udruge Ivona Haban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKandidaturu je Savez mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, čiji su Križevačke mažoretkinje članica, prihvatio, a subotnji turnir je ujedno i kvalifikacijski za europsko prvenstvo. Također se radi o 9. internacionalnom turniru na kojem će se, osim velikih formacija, isti dan odvijati i natjecanje u solo formacijama, a u Križevce će stići i gošće iz Slovenije.
– Pozivamo publiku na podršku u subotu, neka Križevčani pokažu kako su odlični navijači, ali i domaćini tako što će svojim prisustvom i pljeskom s tribina podržavati svih 18 timova koji će se natjecati, a koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske, pozvala je Haban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU 11 sati sudionici natjecanja će prodefilirati ulicama grada u povorci praćenoj Gradskim puhačkim orkestrom i Križevačkom djevojačkom stražom, pa će građani moći uživati u prekrasnom prizoru križevačkih ulica ispunjenih mladošću i šarenilom plesnih uniforma. U slučaju kiše povorka se otkazuje, a u 18:30 sati je predviđen početak podjele medalja i pehara.
– Organizacijski tim članova udruge i trenerica odradili su odličan posao i vjerujemo da će se naši gosti osjećati ugodno. Još samo možemo vrijeme zamoliti da bude sunčano i spremni smo za jedan prekrasan događaj u našem gradu, zaključila je Haban.

KRIŽEVCI 05 drzavno prvenstvo mazoretkinje 2016Križevci bili domaćin i prije pet godina

Križevci su bili domaćin državnog natjecanja mažoretkinja i 2011. godine, a oni koji su i tada bodrili Križevačke mažoretkinje moći će vidjeti iz prve ruke kako mažoret ples raste iz godine u godinu. Zanimljivo odbrojavanje do državnog natjecanja odvijalo se i na službenim Facebook stranicama Križevačkih mažoretkinja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.