Prijave za besplatna energetska savjetovanja još traju

Energetski savjetniciŽivite na području Koprivničko-križevačke županije i imate problema sa vašim računima za energiju i vodu?
Prijave za besplatna energetska savjetovanja još uvijek traju! U zadnjih dva mjeseca su energetski savjetnici na području grada Križevci obišli već 200 kućanstava. U prvom krugu savjetovanja koji se do sada provodio, energetski savjetnici prikupljali su informacije o potrošnji energije i vode, sustavima grijanja, kućanskim uređajima i navikama ukućana vezanih uz potrošnju energije i vode.
„Već sada vidimo veliki potencijal za uštede na računima u kućanstvima. Naši prvi izračuni pokazuju da se u nekim kućanstvima može uštedjeti i do 500 kuna godišnje samo na električnoj energiji!“ izjavio je Miroslav Igrić, jedan od 13 energetskih savjetnika zaposlenih u Gradu Križevci kroz Program javnih radova koje provodi Zavod za zapošljavanje.

U drugom krugu posjeta, koje će energetski savjetnici provoditi od svibnja, u kućanstvima će se instalirati besplatni paketi štedne opreme. Paketi štedne opreme uključuju: LED žarulje, gumene brtve za prozore i vrata, štedne perlatore, štedne tuš slušalice i razvodne kabele, ovisno o potrebi kućanstva. Uz to, energetski savjetnici podijelit će s kućanstvima savjete kako najlakše, uz promjenu ponašanja, smanjiti račune i učiniti svoj dom ugodnijim i zdravijim za život.
Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija će ovim projektom direktno pomoći smanjenju energetskog siromaštva i smanjenju nezaposlenosti u svojoj zajednici. U sklopu projekta planira se ukupno posjetiti 500 kućanstava.

„Ovom inicijativom potpomažemo razvoju zelenih poslova na području grada i ujedno pomažemo svojim sugrađanima u smanjenju njihovih troškova za energiju. Pozivam i druge gradove da slijede naš primjer!“ istaknula je Ljiljana Stojsavljević-Križan, voditeljica Ureda za gospodarenje energijom u Gradu Križevci.
Sva zainteresirana kućanstva za besplatno energetsko savjetovanja sa područja Koprivničko-križevačke županije još uvijek se mogu prijaviti na broj telefona 048/628-942 ili putem obrasca na web stranici www.energetski-savjetnici.net.

Projekt „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ se provodi u sklopu natječaja za sufinanciranje razvojnih, obrazovnih i istraživačkih aktivnosti koje provodi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri su Grad Križevci, Pučko otvoreno učilište, Zavod za zapošljavanje i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

Za dodatne informacije:
Zoran Kordić, UNDP Hrvatska, 091 225 9466, zoran.kordic@undp.org
Ljiljana Stojsavljević-Križan, Grad Križevci, 048 628 942, ljiljana.krizan@krizevci.hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.