Dom za starije – za dvije godine

KRIŽEVAČKA VOJARNA Konačno se ostvaruje želja križevačkih umirovljenika, koji bi mogli imati dom veći od planiranog, ali i na drugoj lokaciji u vojarni. Sad sve ovisi o moći ulagača

Kad se u petak okupe na 19. godišnjici oslobođenja vojarne, gradski oci Križevaca moći će spomenuti da se program prenamjene vojarne u civilne svrhe odvija prema zacrtanom. Nakon sagrađene srednje škole (još ne radi) i određenog investitora u novi vrtić, sada će i treća dob Križevčana reći da vlast misli i na njih. To na papiru znači da kreće natječaj za gradnju i osnivanje doma za starije i nemoćne osobe u gradu.

 

Interes za gradnju već su iskazale dvije domaće i jedna inozemna pravna osoba, a ponuđači moraju, uz jamčevinu od 30.000 kuna, dokazati da su kadri, u roku od 2 godine, na 8000 kvadrata podići objekt za 150 ljudi. Pravo građenja daje se na 20 godina, a plan je da 70 % korisnika bude s pojačanom njegom i skrbi, s tim da će prioritet smještaja imati križevački stari.

Objekt će, dakle, primiti 50 osoba više od predviđenog, a i lokacija unutar bivše vojarne je nova – dom će izrasti na starim igralištima, lijevo od ulaza. Iako se špekuliralo da će dom biti depandansa koprivničkog, ipak će djelovati kao samostalna ustanova, ali će programe, rekao je pročelnik Mladen Tenodi, povezivati s Mrežom domova. Cijena će dijelom biti subvencionirana, ali za neke i tržišna. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.