Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1101

Prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester na festivalu '10 dana astronomije u Daruvaru 9. travnja 2016. (foto Martin Vujić)
Prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester na festivalu '10 dana astronomije u Daruvaru 9. travnja 2016. (foto Martin Vujić)
Prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester na festivalu ’10 dana astronomije’ u Daruvaru 9. travnja 2016. (foto: Martin Vujić)

Među predavačima na festivalu 10 dana astronomije u Daruvaru bila je i prof. dr. sc. Dijana Dominis Prester, astrofizičarka s riječkog sveučilišta. Držala je predavanje o gama astronomiji kojom se bavi, a nakon predavanja razgovarali smo s njom ne samo o tome nego i o otkrivanju i proučavanju planeta izvan Sunčevog sustava, čime se također bavi još od svoje doktorske dizertacije. Čitav razgovor poslušat ćemo na početku ove emisije.

Razgovor s prof. dr. sc. Dijanom Dominis Prester za emisiju 'Ne dirajte mi krugove' (foto Martin Vujić)
Razgovor s prof. dr. sc. Dijanom Dominis Prester za emisiju ‘Ne dirajte mi krugove’ (foto: Martin Vujić)

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju jedan dokumentarni film, zbirku pjesama Božice Jelušić i roman Milana Kundere.

U Vijestima Krugova bit će dosta riječi o Williamu Shakespeareu, Leonardu da Vinciju, ženskom liku na škotskoj novčanici… spominjemo događaje s područja kulture, umjetnosti i znanosti u Križevcima u proteklih tjedan dana, te najavljujemo nove događaje tjedan i više dana unaprijed.

Križevački gimnazijalci glume Sabor 21. travnja 2016. (foto R. Matić)
Križevački gimnazijalci glume Sabor 21. travnja 2016. (foto: R. Matić)

Na današnji datum rođeni su Eugène Delacroix, Ludwig Wittgenstein, Charles Richter, Mehmed Meša Selimović, Ma Rainey… hrvatski jezik uveden je kao službeni jezik u Dalmaciji, prvi put probijen zvučni zid, dogodila se havarija u Černobilu.

Shakespeare u Križevcima 22. travnja 2016. (foto R. Matić)
‘Shakespeare u Križevcima’ 22. travnja 2016. (foto: R. Matić)

U Svemirskom kutku govorimo o nekim događajima iz prošlosti, o položajima planeta na nebu, o ruskom novom kozmodromu, o svemirskom teleskopu Kepler, o novootkrivenoj bliskoj maloj galaktici.

U Zanimljivostima opisujemo jedan od simbola CERN-a, a emisiju završavamo jednom Shakespeareovom rečenicom.

Prigodna glazba povodom nekih događaja i obljetnica pripada Princeu, Duaneu Eddyju, Countu Basieu i grupi Duran Duran, a predstavljamo domaću rock grupu Disident.

Ne dirajte mi krugove broj 1101 emitira se 26. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 30. travnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.