Danas obilježen Dan Grada Križevaca

grad_Dan_Grada_Krizevaca_2016U nedjelju 24. travnja, na Dan Grada Križevaca, položen je vijenac i zapaljene svijeće na Gradskom groblju u Križevcima, a nakon toga u crkvi sv. Ane služena je sveta misa. Cvijeće su položili gradonačelnik Branko Hrg, njegovi zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk te predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić.

vijenci_Dan_Grada_Krizevaca_2016Istom prigodom je na Strossmayerovom trgu održano postrojavanje Križevačke djevojačke straže te prisega novih članica kojima je gradonačelnik Hrg  čestitao uručivši im sablje. Nakon prisege, stražarice su izvele scenski prikaz boravka bana Josipa Jelačića u Križevcima, a njihovi su gosti izveli prigodni glazbeni program.

straza17_Dan_Grada_Krizevaca_2016Čestitku gradonačelnika Hrga povodom Dana grada prenosimo u cijelosti: “Drage Križevčanke i Križevčani, danas kada slavimo rođendan našega grada, s ponosom se prisjećamo svih onih koji su kroz povijest učinili Križevce, gradom kulture i povijesti. Zahvaljujem i svima vama koji ste u današnjem vremenu, svojim trudom i ljubavlju, doprinijeli da naš grad bude prepoznati kao grad ljubaznih i toplih ljudi bez kojih sve ove ulice, trgovi, parkovi i zgrade ne bi značili ništa. Upravo vi im udahnjujete život, posebnost ste ovoga grada i pomažete da zajedno ispišemo neke nove stranice povijesti.”

straza18_Dan_Grada_Krizevaca_2016

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.