Josip Martinčić kao ‘The Executive / Izvršitelj’ u četvrtak u Klubu kulture

IMG_1910_Josip_Martincic_The_Executive_Izvrsitelj_monodrama_by_Dragutin_AndricU četvrtak 21. travnja 2016. godine u 20 sati u križevačkom Klubu kulture se održava druga izvedba monodrame “The Executive / Izvršitelj” mlade britanske spisateljice Elinor J. Boult, koju igra i za koju režiju potpisuje mladi Križevčanin Josip Martinčić, student engleske književnosti i dramaturgije na prestižnom Sveučilištu u Londonu te član križevačke udruge P.O.I.N.T. koja potpisuje izvršnu produkciju predstave, dok je udruga K.V.A.R.K. zadužena za ton i tehničku realizaciju. Ulaznice po 25 kuna se nalaze u pretprodaji u Art Rock Caffeu, Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”, knjižnici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga te knjižnici Osnovne škole Ljudevita Modeca, dok će na ulazu u Klub kulture koštati 35 kuna.

IMG_1786_Josip_Martincic_The_Executive_Izvrsitelj_monodrama_by_Dragutin_AndricTekst monodrame, napisane ekskluzivno za praizvedbu koja je rasprodala Klub kulture na netom završenom 12. Culture Shock Festivalu u Križevcima, tiskan je u knjižici, zajedno s Martinčićevim prijevodom na hrvatski jezik, koju će svaki posjetitelj dobiti besplatno uz kupljenu ulaznicu. Naslovnu fotografiju potpisuje Maddie Oslejsek, ilustracije je izradila Senka Pleše, urednici izdanja su Hrvoje Belani te Sonja Mrnjavčić, koja je uz Jelenu Kovačević bila zadužena za lekturu i korekturu. Dizajn i grafičku pripremu potpisuje Andrija Prelec, a nakladnik je križevačka udruga P.O.I.N.T. CIP zapis dostupan u računalnome katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice pod brojem 000929460, a ISBN izdanja je 978-953-99805-4-0.

IMG_1741_Josip_Martincic_The_Executive_Izvrsitelj_monodrama_by_Dragutin_AndricRecenziju drame potpisuje poznata hrvatska književnica, prevoditeljica i pedagoginja Željka Horvat-Vukelja, čiji ulomak donosimo: “Mudro se odlučivši za kratku formu, autorica nas u svojoj monodrami Izvršitelj upoznaje sa svojim junakom koji nam pokušava objasniti koliko je teško na svojim plećima nositi breme krojača ili barem izvršnog urednika različitih sudbina. Radi racionalizacije radnje, broja likova, scenografskih i kostimografskih zahtjeva te trajanja drame, autorica se odlučila za jedan lik, a svaki od ostalih likova prikazala je karakterističnim predmetima izloženima na stolu… Monodrama Elinor J. Boult funkcionira i kao proza za čitanje, a njezina zanimljiva ideja, kratkoća teksta te jasna konstrukcija dramske radnje dobitna su kombinacija za privlačenje potencijalnih čitatelja.” (Iz recenzije “Mala forma za veliko pitanje”, travanj 2016.)

executive2_web

Vezano

Komentari su zatvoreni.