Vedran Božić i Telefon Blues Band održali lekciju rocka u Križevcima

IMG_1193_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Kao što smo najavljivali u emisiji Rock-Oko, u petak 8. travnja su u sklopu 12. Cluture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima nastupili Vedran Božić, Tomas Krkač i Slavko Pintarić – Pišta kao Telefon Blues Band s programom Guitar Heroes Night. Razlog? Obilježavanje 20 godina postojanja i emitiranja radijske emisije Rock-Oko. Doista prigodan poklon svim ljubiteljima dobre glazbe da uživaju u pjesmama koje su pisale povijest moderne glazbe 20. i 21. stoljeća.

IMG_1158_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Ono što posebno veseli je činjenica da je prostor kluba bio itekako ispunjen svima onima koji su došli čuti kako zvuče provjereni i renomirani glazbenici. Bilo je tu svih generacija, i onih koji su rasli uz tu glazbu i onih koji su je već živjeli, ali i onih koji je tek otkrivaju. I sam Vedran Božić je rekao da je prostor odličan za svirku i potom se cijela stvar zakotrljala i odmah na samom početku ide se dirketno u ‘sridu’ s Three Stone From The Sun velikog Jimia Hendrixa, da bi se furka nastavila uz opće poznate uspješnice rock i blues glazbe.

IMG_1322_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Publika je odlično reagirala, bend je sigurno i vrlo samouvjereno nudio jednu za drugom poznate rock i blues standarde uz sigurnu svirku tročlanog Telefon Blues Banda. Naime, u ovakvim tročlanim postavama doista nema mjesta za nikakva skrivanja, provlačenja i muljanja. Tu se vidi, čuje i osjeća koliko je netko dobar u onome što radi.

IMG_1308_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Vedran, Tomas i Pišta jednostavno tu glazbu imaju u sebi, oni je samo i jednostavno žive i točka. Trebalo je doći, uživati te čuti, ali i vidjeti kako vrhunski majstor gitare, uz ubitačnu ritam sekciju, praši ono što mi toliko volimo. Nema nikakve sumnje da je Vedran Božić duboko i studiozno elaborirao sve što je bilo dostupno, kada se radi o glazbenom djelu velikog Jimija. No, nije se zakopao, već je svoju instrumentalističku virtuoznost usmjerio i na druge glazbene interese. Sve to dovelo je do brojnih nagrada, koje su mu s pravom dolazile i pripadale.

IMG_1470_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Njegov glazbeni interes doista je širokog spektra i odlično se snalazi u ama baš svakoj kombinaciji. Rock, blues, ritam i blues, soul, jazz -rock, ‘underground’, psihodelija itd. Nema baš nekih nepoznanica kada je u pitanju spoj glazbe i Vedrana. No, kao i uvijek sve to ne bi imalo smisla da uz sebe nema odličnu, točnu, pumpajuću i prateću ritam sekciju, koja mu je u svakom trenutku sigurna i ustrajna potpora. Upravo o tim kvalitetama i potpori koju mu pružaju Pišta i Tomas vjerujem da doista svi dosta znamo, no bitno i taj dio naglasiti i akceptirati.

IMG_1183_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016Samo zajedničkim radom i ustrajanošću i vjerom u ono što radite možete u konačnici doći do rezultata. Naravno, to bi ukratko bilo sve ono što krasi njihovu prezentacijsku formu, a to su u petak i pokazali svima koji su u znatnom broju pohodili ovaj koncert. Bila bi velika šteta ne doći u prostor Kluba kulture i uživati uz glazbu koju volimo.

Na kraju, bio je to pravi poklon radijske emisije Rock-Oko Križevčanima, u kojoj sam i sam radio i bio ravnopravan dio uredničkog trojca punih 14 godina, a i zadnjih šest godina uz rubriku “Noviteti by Mike”. Što znači da se priča ipak nastavlja… tko zna što će biti za 25 ili 30 godina emisije?

IMG_1166_Telefon_Blues_Band_Rock_oko_godisnjica_Culture_Shock_Klub_kulture_2016

Vezano

Komentari su zatvoreni.