Novcem iz europrojekta do 4 kilometra biciklističkih staza

biciklijada_2011_KUBKRIŽEVCI – Gradska uprava ulazi u provođenje još jednog euro projekta, pod nazivom ‘Biciklom od Balatona do Jadrana’, u kojem će biti glavni korisnik. Ovaj IPA program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska težak je 925 tisuća eura, od čega je skoro dvije trećine namijenjeno Križevcima. Konkretno, glavni cilj projekta je izgradnja staza koje će se vezati na buduću biciklističku rutu Balaton-Jadran, kao potpora održivom razvoju turizma u regiji, a u samom gradu to znači projektiranje i izgradnju oko četiri kilometra staza. Gradonačelnik Branko Hrg kaže da je to jedno poglavlje priče o ukupnom razvoju turizma u Prigorju.

– Znamo da smo imali već prije onaj projekt vinskih cesta, također iz EU. Sada je na redu, radovi su u tijeku na bivšoj sinagogi, 30. 7. bi trebali biti gotovo i već počinjemo ovu treću fazu, a to je četiri kilometra biciklističkih staza. Planiramo negdje u drugoj polovici godine raspisati natječaje i realno gledajući projekt će u onom fizičkom dijelu započeti se raditi 2015. godine, jer je rok za izvršenje kraj iduće godine, naveo je Hrg.

Nakon projekata koji su poboljšali turističku infrastrukturu, križevački gradonačelnik kaže da su već prijavili njih nekoliko kojima je cilj ciljanim sadržajima dovođenje gostiju u potkalnički kraj.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.