Večeras promocija knjige ‘Križevci ostaju, sve drugo će proći’

Krizevci_Dan_Grada_torta_mazoretkinjeU utorak 12. travnja 2016. godine u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima se održava promocija knjige “Križevci ostaju, sve drugo će proći”, autorice Milice Ježovita-Levak. Autorica ističe da je knjiga posvećena i napisana povodom Dana grada. Početak promocije knjige je zakazan za 18 sati, a ulazak je slobodan.

Autorica Milica Ježovita-Levak rođena je 1953. godine u Križevcima, gdje je i završila Osnovnu školu. Nakon toga izučavala je zanat izrade glazbenih instrumenata kod svog oca, Antuna Levaka, graditelja tamburica i drugih glazbala. Završila je i zanat u drvodjeljskoj školi u Zagrebu. Nakon toga vraća se u Križevce, gdje se zapošljava u gradskoj upravi (SIZ). Nakon desetljeća rada putovi života odveli su je raditi u križevačku pekarsku industriju “Mlinar”.

Pisanjem poezije počela se baviti 2009. godine. Pjesme o voljenom gradu, ljubavi prema dragim osobama i o ostalim temama pisane su srcem i iz duše. Dosadašnja predstavljanja i čitanja pjesama autorice bila su na nekoliko mjesta u sklopu Križevačke udruge pjesnika i pisaca, čija je članica. Uz pisanje, autorica knjige bavi se fotografiranjem i slikanjem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.