Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1099

Mala radionica govorništva na 12. Culture Shocku 19. ožujka 2016.
Mala radionica govorništva na 12. Culture Shocku 19. ožujka 2016.
Mala radionica govorništva na 12. Culture Shocku 19. ožujka 2016. (foto: R.Matić)

Slušamo četvrti, posljednji nastavak Male radionice govorništva koja je održana u okviru 12. Culture Shock festivala u Klubu kulture u Križevcima u subotu, 19. ožujka.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju priručnik o marketingu i dva romana.

U Vijestima Krugova saznajemo da je vukovarski muzej postao Europski muzej godine, da BBC podiže spomenik Georgeu Orwellu, da je pronađen primjerak prve zbirke Shakespeareovih drama, uoči 400. obljetnice njegove smrti, te da je pomoću bakterija napravljena naslovnica knjige Charlesa Darwina.

Na današnji datum rođeni su David Letterman, Željko Malnar i nekoliko glazbenika, počeo je američki građanski rat, letio je prvi avion od Pariza do Londona, umrli su Seneka, Niccolò Amati, Fjodor Ivanovič Šaljapin i Franklin Delano Roosevelt.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjici leta prvog astronauta i prvog Space Shuttlea, o položajima planeta na nebu, o Međunarodnoj svemirskoj stanici i novostima iz astronautike, te o festivalu “10 dana astronomije” u Daruvaru.

Izložba astrofotografija u predavaonici festivala "10 dana astronomije" u Daruvaru, od 1. do 10. travnja 2016.
Izložba astrofotografija u predavaonici festivala “10 dana astronomije” u Daruvaru, od 1. do 10. travnja 2016. (foto: R.Matić)

Prigodna glazba povodom obljetnica pripada Herbieju Hancocku, Lionelu Hamptonu, Billu Haleyu, Montserrat Caballé, Rayu Charlesu i grupi “The Beatles”.

U Zanimljivostima tražimo deset proizvoda koji se najviše proizvode u Kini, a na kraju nižemo duhovite izreka Željka Malnara.

Ne dirajte mi krugove broj 1099 emitira se 12. travnja od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 16. travnja od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.