Drugi petak kazališna premijera ‘Izvršitelja’ u Križevcima!

executive_webOrganizatori 12. Culture Shock Festivala, križevačke udruge P.O.I.N.T. i K.V.A.R.K., s ponosom predstavljaju kazališnu predstavu “The Executive / Izvršitelj” mlade britanske autorice Elinor J. Boult, koja će u izvršnoj produkciji udruge P.O.I.N.T. premijeru imati na daskama križevačkog Kluba kulture, u petak 15. travnja 2016. godine, s početkom u 20 sati. Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna mogu pronaći u Art Rock Caffeu te školskim knjižnicama OŠ Ljudevita Modeca i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, kao i Gradskoj knjižnici Franjo Marković. Izvedba je na engleskom jeziku, a svaki posjetitelj će na poklon dobiti i dvojezičnu knjižicu.

Ulogu “Izvršitelja” u ovoj monodrami, napisanoj ekskluzivno za križevački kulturno-obrazovni festival, igra Josip Martinčić, mladi Križevčanin s londonskom adresom, student prve godine engleske književnosti i dramaturgije na prestižnom Sveučilištu u Londonu. Martinčić, koji potpisuje i režiju, na premijeru posebno poziva križevačke učenike i studente, kojima bi izvedba na engleskom jeziku mogla biti vrlo zanimljiva. Spomenimo usput da je Martinčić početkom godine osvojio nagradu za brucoša godine, kao jedan od osmero nagrađenih brucoša na svečanom balu studentskih zajednica i društava, koji se održao u kampusu Royal Holloway nedaleko Londona.

Vrijedi podsjetiti da je Martinčić u Križevcima završio osnovnu školu Ljudevita Modeca i polazio Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, sve dok nije dobio stipendiju Foruma za slobodu odgoja za nastavak školovanja u Velikoj Britaniji. Nakon završetka srednje škole pauzirao je godinu prije odlaska na fakultet kako bi ispunio uvjete za dobivanje kredita od britanske vlade, radivši u ugostiteljstvu, u The Grosvenor Hotelu. Prošlog je ljeta dao intervju za Križevci.info koji možete pročitati ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.