NewsBarovci na dvosatnoj tribini oduševili Križevčane

IMG_6568_NewsBar_tribina_CSF_2016_Klub_kultureU sklopu 12. Culture Shock Festivala u križevačkom Klubu kulture u četvrtak 24. ožujka gostovali su Filip Balen i Borna Sor, satiričari popularnog satiričnog portala News bar, na tribini s naslovom “Koga dira satira?”. Popunjen prostor Kluba kulture uoči početka tribine pokazao je veliki interes publike za stanje političke satire u Hrvatskoj. Moderator tribine bio je Sandro Novosel.

IMG_6571_NewsBar_tribina_CSF_2016_Klub_kultureNaime, budući da je sredinom ožujka na HRT-u ukinut njihov satirični show “Montirani proces” Križevčane je najviše zanimao uzrok takvoj odluci programskog vodstva nacionalne televizije te ima li planova za nastavak emitiranja “Montiranog procesa” na nekoj drugoj televiziji. Tijekom dvosatne tribine gostujući dvojac je odgovarao na mnoga pitanja publike, koju je posebno oduševio Balen kao imitator prvog potpredsjednika Vlade.

IMG_6035_NewsBar_tribina_CSF_2016_Klub_kultureSvega dan-dva nakon što su organizatori 12. Culture Shock Festivala pustili čitavu snimku tribine online, N1 Televizija se uputila tragom indicija da je kontroverzni voditelj emisije Bujica Velimir Bujanec tužio News Bar zbog povrede ugleda i časti, i saznali su da je povodm za tužbu satirični tekst “Hitna pomoć oživljavala Bujanca nakon vijesti o zapljeni kokaina vrijednog 44 milijuna eura”.

IMG_6037_NewsBar_tribina_CSF_2016_Klub_kultureIako u News Baru za N1 Televiziju nisu htjeli komentirati ništa vezano za tužbu, s obzirom da je postupak u tijeku, jasno je da bi Bujančev presedan mogao značiti otvaranje pandorine kutije ne samo za News Bar, već i za čitavu satiričnu scenu, navode na N1. Ova vijest o novom problemu u kojemu se našla ekipa News Bara dolazi tek nekoliko dana prije velikog skupa satiričara “Za satiru spremni!”, koji se protivi izvrtanju govora mržnje u satiru i obratno.

IMG_6566_NewsBar_tribina_CSF_2016_Klub_kultureSkup se održava u petak 1. travnja u zagrebačkom parku Zrinjevac od 18 sati, na kojem će sudjelovati brojni glazbenici i umjetnici, program će voditi stand up komičar Ivan Šarić, uz podršku satiričara: News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača, Precjednica, Pedja Bajović.
– Pozivamo sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva da nam se pridruže i da uz mnogo politički nekorektnog humora proslavimo Aprililili, praznik smijeha, i pošaljemo jasnu poruku da smo svi Za satiru spremni!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.