Svjetska pjevačka senzacija skupina Viva Vox 16. travnja u Lisinskom

viva_vox_choir_lisinskiSvjetska pjevačka senzacija koja je osvojila svijet napokon stiže u Zagreb! Perpetuum Jazzile nedavno je očarao Zagreb, a već stiže nova, kažu danas najveća svjetska a cappela pjevačka senzacija. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu će ugostiti prvi solistički koncert skupine Viva Vox u Hrvatskoj, 16. travnja 2016. u 20 sati. Predvođen maestricom Jasminom Lorin, zbor djeluje od 2005. godine. 2009. godine u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija i okreće se izvođenju popularne glazbe isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje.

_viva_vox_lisinskiPlanetarnu popularnost stekli su kada je video snimka njihove izvedbe pjesme „Du hast“ njemačkog benda Rammstein postala virtualni hit na YouTubeu. Uslijedio je koncert u beogradskom Sava Centru, za koji su karte bile rasprodane dva tjedna prije samog koncerta. Tada su prvi put i izveli miks pjesama britanskog benda The Prodigy koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pjesme “Du hast”.

Viva Vox 1_lisinskiSamo godinu dana kasnije, početkom  prosinca 2012., Viva Vox je pred prepunom velikom dvoranom Sava Centra održao tri koncerta u nizu.  Nakon toga sastav je dobio priliku nastupiti na turnejama u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Bjelorusiji i mnogim drugim zemljama. U okviru proslave desetog rođendana zbora, osim izlaska prvog spota i albuma, Viva Vox je održao najveći koncert u dosadašnjoj  karijeri – 9. svibnja 2015. u beogradskoj Kombank Areni.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.