Župan Koren: Dajem ostavku ako ne bude brze ceste

DAN GRADA KRIŽEVACA Župan Koren najavio na svečanoj sjednici:
       
KRIŽEVCI – Ne bih neodmjereno kazao da ću podnijeti ostavku kad ne bih uistinu bio uvjeren da će se brza cesta od Gradeca do Križevaca i dalje prema Koprivnici početi graditi još ove godine čim projekti dobiju građevnu dozvolu.

Ciljao na rivale

Tako nam je župan Darko Koren neposredno nakon jučerašnje svečanosti  uz Dan grada Križevaca komentirao svoju izjavu, uz dodatak da – "ima pojedinaca koji o tome javno špekuliraju kao da ne žele da se brza cesta gradi". Ciljao je  na istupe saborskog zastupnika Zvonimira Mršića koji je Križevcima, među inima, jučer poslao čestitku, kao i dr. Stjepan Milinković, ministri Pankretić i Jandroković i kabineti ministra turizma i financija.

Iako najavljen na svečanu sjednicu  Gradskoga vijeća nije došao potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić zbog drugih obveza, a nije bilo ni dosadašnjeg redovitog križevačkog gosta potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Uz goste iz drugih gradova i županija bili su dužnosnici prijateljskih gradova Paga, Čitluka iz BiH, talijanskog Reana del Rojale i mađarskoga Nagyatada. Suradnju s njima posebno su pohvalili predsjednica Gradskoga vijeća Tihana Kraljić i gradonačelnik Branko Hrg.

Procvat grada

Naglasili da Grad nikad nije bio u povoljnijem položaju.
– Dok drugi govore o fondovima EU, mi iz njih financiramo projektnu dokumentaciju za poduzetničku zonu Gornji Čret – kazala je T. Kraljić. Hrg je naglasio dolazak ugledne talijanske  tvrtke MEP iz Reane, koja će u poslovnoj zoni u Teslinoj graditi tvornicu alatnih strojeva za građevinarstvo. Svečano je izjavio da predstoje i ulaganja u srednje škole, Dom za stare i nemoćne, vodovod, odvodnju i obnovu gradskih trgova.

– U proteklom razdoblju imali smo dobru potporu i suradnju sa županijskim i državnim dužnosnicima i u budućnosti očekujem da ona još jača – poručio je. Gradnju ispostave koprivničkoga Doma za stare i nemoćne u Križevcima potvrdio je i župan Koren, najavivši za koji tjedan i preseljenje Centra za socijalnu skrb u novi prostor.

Povijesni prikaz na sjednici bio je posvećen dolasku bana Jelačića u Križevce 1848., a odglumio ga je branitelj Božidar Lazar, dok je studentica Ana Fortuna bila primadona Sidonija Rubido Erdödy. Nastupili su i tamburaški orkestar i zbor HPD-a Kalnik.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.