Križevački kuglači sezonu završili na petom mjestu

Kuglači „Prosvjetara“ iz Čakovca u prvom dijelu sezone „Elektrašima“ su održali neugodno predavanje, pa je pretposljednja utakmica sezone „Elektrašima“ značila i svojevrstan popravni ispit.

Ovoga puta na „svojoj“ kuglani, Križevčani su protiv vrlo jakih „Prosvjetara“ došli do pobjede, iako ne baš lako.

 

Odličnu igru Posavca (544) pratio je i Horvat s 520 srušenih čunjeva, čime su osvojili poene, dok je Marijan Kirin s 485 čunjeva svoj poen prepustio protivniku. Malih 38 čunjeva na pola utakmice ni izbliza nije bila garancija sigurnog nastavka utakmice. Dejan Kirin (489), kao i njegov otac Marijan, imao je neshvatljivo loš dan i usprkos 4 srušena čunja više od protivnika izgubio je poen zbog tri loše odigrana seta. Pernjak (477) je ponovno odigrao dva dobra, ali i dva loša seta, što ga je koštalo poena. Srećom, raspoloženi Sanković (549) u izjednačenom je meču nadvisio protivnika za 28 čunjeva, čime je potvrdio pobjedu svoje momčadi (5:3 i 3064:3033).

 
Četvrto mjesto na ljestvici bilo je kratkoga vijeka jer je izravnim konkurentima preostala lakša utakmica, dok su Križevčani morali u Varaždin na staze već sigurnog prvaka KK „Željezničar“. 
Utakmica je od samog početka krenula u lošem smjeru za „Elektru“. Ni jedan od prve križevačke trojke nije uspio doći do poena. Posavec (525), Marijan Kirin (537) i Horvat (528), koliko god se borili, nisu mogli dostići protivnike. Svima je već tu bilo jasno da je domaćinu 65 čunjeva i više nego dovoljna prednost za nastavak jer u svojim redovima imaju dugogodišnjeg prvoligaškog igrača. Upravo je taj igrač protiv našeg Pernjaka (481) sakupio još 90 čunjeva prednosti. Sanković (524) je također izgubio svoj meč, a za jedini poen naših kuglača pobrinuo se Dejan Kirin s odlična 553 srušena čunja. „Elektraši“ su nakon 7:1 i 3275:3148 mogli tek čestitati domaćinima na pobjedi i osvajanju lige.
 Križevački kuglači svoju su 4. sezonu u 3. Hrvatskoj kuglačkoj ligi regije sjever odigrali iznad svih očekivanja. Peto mjesto u konkurenciji 13 klubova najbolji je dotadašnji plasman igrača KK „Elektra“ , a posebno veseli to da su s 32 osvojena boda zadržali priključak s klubovima sa samog vrha. 
Uspjeh je tim veći što križevački kuglači jedini uz KK „Ivančica“ nemaju kuglanu u svojem gradu.
Nemogućnost treniranja više od jednom tjedno i nemogućnost stvaranja novih generacija kuglača križevački klub stavljaju u drugi plan. Samo se po sebi nameće pitanje, ako križevački kuglači u minimalnim uvjetima postižu takve zapažene rezultate, gdje bi im bio kraj kada bi imali svoju kuglanu?
 
 
Tablica nakon odigrane 24 utakmice:
 

POREDAK

KUGLAČKI KLUB

BODOVA

1.

Željezničar, Varaždin

42

2.

Zabok, Zabok

35

3.

Željezničar, Koprivnica

34

4.

Obrtnik, Oroslavlje

33

5.

Elektra Križevci

32

6.

Prosvjeta,r Čakovec

27

7.

Zanatlija, Čakovec

27

8.

Željezničar, Čakovec

22

9.

Dubravčan, Donja Dubrava

18

10.

Cesta, Varaždin

15

11.

Obrtnik 2011., Varaždin

14

12.

Varteks, Varaždin

9

13.

Ivančica, Ivanec

4

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.