Maketom utvrde djeci dočarala Srednji vijek


Maketa srednjovjekovne utvrde mlade autorice Kristine Vuković odabrana je od Školske knjige kao pomagalo u nastavi povijesti za 6. razred osnovne škole u ovoj godini. Inovativni didaktički materijal, koji učenicima omogućava lakše svladavanje gradiva, izradila je 29-godišnja profesorica likovne kulture iz Rijeke, rodom Križevčanka.

Diplomiravši u kiparskoj klasi prof. Josipa Diminića na Akademiji primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Vuković je idejno rješenje utvrde izradila u suradnji s kolegicama Živom Kutnjak i Smiljanom Frlan.

Maketa je pojednostavljeno rješenje izrađeno prema crtežu iz udžbenika povijesti "Tragom prošlosti" u izdanju Školske knjige, a projekt je okrunjen serijskom proizvodnjom utvrde za čak 400 osnovnih škola, što je gotovo polovica koliko ih ima u Hrvatskoj.

Vuković je križevačkoj likovnoj publici poznata kao autorica rada iz grafičke mape "Memento sv. Marko Križevčanin" više križevačkih autora, izašle u izdanju udruge K.V.A.R.K. 2006. godine, a sudjelovala je i na skupnim slikarskim i kiparskim izložbama u Zagrebu i Rijeci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.