U petak u Križevcima predstavljanje XVII. broja časopisa Cris

Naslovnica časopisa Cris broj XVII za 2015. godinu

Povijesno društvo Križevci predstavit će u petak, 19. veljače 2016. godine u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima s početkom u 18:30 sati, novi broj časopisa Cris. O časopisu će govoriti dr. sc. Mira Kolar Dimitrijević, sveučilišna profesorica povijesti, doc. dr. sc. Hrvoje Petrić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Tatjana Tkalčec, glavna urednica časopisa.

Od 188 stranica časopisa gotovo polovica donosi radove predavača sa znanstvenog skupa Grkokatolički biskupi i utjecaj grkokatolika na razvoj Križevaca koji je Povijesno društvo u suradnji s Hrvatskim institutom za povijest i Križevačkom eparhijom organiziralo u Križevcima 22. svibnja 2015. godine.

Povijesno društvo Križevci ovaj broj časopisa posvećuje svojoj dugogodišnjoj istaknutoj članici Tereziji Horvat, profesorici koja je obilježila mnoge godine aktivnosti Povijesnog društva i koja i dalje neumorno djeluje, a povodom 80. godine njenog života.

Organizatori predstavljanja XVII. broja časopisa Cris ovim putem pozivaju sve zainteresirane i žele im dobrodošlicu na ovu svečanost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.