Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

stop_policija_kontrola_prometa

Tijekom vikenda, od 12. do 14. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Okolnosti uslijed kojih su se dogodile prometne nesreće bile su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno skretanje i oduzimanje prednosti prolaska. Pod utjecajem alkohola bio je jedan vozač.

Policijski službenici su tijekom vikenda sankcionirali 140 prometnih prekršaja, od čega 32 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 31 prekršaj vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača, dok su dva uhićena. Protiv jednog vozača proveden je žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 13. veljače, u 22.22 sati u Antolovcu, kada je 23 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Vozač je bio smještan u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 12. veljače, u 14.55 sati u Borovljanima, kada je 61 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 130 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat. (PU Kc-Kž)

Vezano
1 komentar
  1. Maja piše:

    A šta kad ni policajac neće stati na zebri i propustiti ženu s kolicima. Hodat ću unatraške, pa ako trkne neka trkne mene a ne dijete.

Komentari su zatvoreni.