Danas i sutra akcija nadzora alkoholiziranosti vozača

Stop - PolicijaJučer, 15. siječnja, oko 11 sati u Križevcima na Trgu svetog Florijana na parkirališnom prostoru, zbog nepropisne vožnje unazad, osobni automobil je udario u propisno parkirani osobni automobil. Vozač je vozilom napustio mjesto događaja, no naknadno je pronađen, javili su iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke.
Iz policijske uprave pozivaju na oprez prilikom sudjelovanja u prometu, zbog mokrih i klizavih kolnika. Kako ne bi došlo do prometnih nesreća na mokrim i klizavim kolnicima vozači trebaju prilagoditi brzinu kretanja uvjetima na cesti, povećati razmak između vozila i pravovremenim uključivanjem pokazivača smjera upozoriti na radnje vozilom.

Danas i sutra na području policijske postaje Križevci provesti će se preventivno–represivna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Vozače pozivaju da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu, naglašavaju i ponovno podsjećaju da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.