Križevačka škola ‘Ivana Seljanca’ naljutila župana Friščića

Burnu reakciju župana Josipa Friščića izazvala je križevačka Srednja škola ‘Ivana Seljanca’, jer je bez znanja koprivničko-križevačkog Poglavarstva naručila idejni projekt dogradnje zgrade u kojoj je smještena. Idejni i izvedbeni projekt te druga dokumentacija koštat će više od 200 tisuća kuna i stoga nije bilo na školi da raspiše natječaj.

Stavljanje Poglavarstva pred gotov čin je neprihvatljivo, no iznimno će se tolerirati zbog postupka koji je već u tijeku, rekao je koprivničko-križevački župan. „Ako netko bez znanja pokreće procese, onda se protiv njega pokreću postupci odgovornosti, a ne preko Poglavarstva promjene odluke. To nije način na koji se može raditi i ovakve točke neću na Poglavarstvu. Ne može netko napraviti trošak mimo pravilnika i onda nas staviti pred gotov čin. U takvoj proceduri onda ne treba Poglavarstva ni Županije ni župana ni nikoga, nego samo pojedinaca koji misle da su bogom dani i misle da mora biti onak kak’ oni ‘oču“, kaže Friščić.

Uz kritike upućene ravnatelju škole ‘Ivan Seljanec’ Friščić je kritizirao i županijske pročelnike i njihove zamjenike te ih upozorio da će u budućnosti za takve propuste i oni preuzimati odgovornost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.