Nakon naleta vlaka u Bjelovaru ozljedama podlegla i putnica

192cbae80b8ef1e77aba68721875e5fd_nalet_vlaka_kombi_Bjelovar_Damir Spehar_PIXSELLKvar na uređajima: Zbog otklanjanja kvara nisu se oglasili zvučni i svjetlosni uređaji za davanje znakova o nailasku vlaka

Dan nakon što je u Bjelovaru putnički vlak na pružnom prijelazu naletio na kombi pun putnika pri čemu je na mjestu poginuo vozač, u utorak ujutro je u bjelovarskoj bolnici ozljedama podlegla i njegova suputnica, izvijestila je policija.

Vlak, koji je vozio na relaciji Bjelovar-Križevci, u ponedjeljak je oko 13.20 sati naletio na kombi Renault Trafic koje je potom odbačen na betonsku ogradu obiteljske kuće.

Na mjestu nesreće poginuo je 42-godišnji vozač, a danas u jutarnjim satima u bjelovarskoj bolnici zbog zadobivenih ozljeda preminula je i 52-godišnja putnica iz vozila.

U nesreći je teško ozlijeđeno i troje putnika iz kombija: 75-godišnjakinja, 76-godišnjakinja i 56-godišnjak, dok su lakše ozlijeđeni 31-godišnjak i 22-godišnjakinja. Prve informacije govorile su da su u nesreći ozlijeđene dvije osobe. Vlak je po neslužbenim podacima naletio na taksi kombi.

Policija je utvrdila da su polubranici na pružnom prijelazu bili podignuti te da zvučni i svjetlosni uređaji za davanje znakova o nailasku vlaka također nisu bili u funkciji zbog otklanjanja kvara.

Prema neslužbenim podacima koje je objavio lokalni portal “Zvono.eu“ do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnji strojovođa nije zaustavio vlak ispred pružnog prijelaza unatoč pisanom nalogu da je pružni prijelaz u Malim Sredicama neosiguran zbog kvara polubranika.

Očevid je vodila zamjenica iz bjelovarskog državnog odvjetništva u Bjelovaru. Policija je najavila da će nakon utvrđivanja svih okolnosti nesreće podnijeti pismena nadležnom državnom odvjetništvu.(VL)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Birgit piše:

    Zalosno.Zar nije HZ mogao poslati jednog radnika na prijelaz,dok se kvar ne otkloni.Mozda im fali radnika ili je zeljeznicki promet tako gust ?????

Komentari su zatvoreni.