Božićno euharistijsko slavlje u Grkokatoličkoj katedrali

Božićno euharistijsko slavlje u Grkokatoličkoj katedrali

Vjernici bizantsko-slavenskoga obreda, poznatiji kao grkokatolici ili katolici istočne tradicije, pripadnici su jedne svete, katoličke Crkve, ali Crkve vlastitoga prava (sui iuris) kojoj je na čelu Sveti Otac. Na taj način svetkovine koje se poklapaju sa Rimokatoličkom Crkvom slave također kao i rimokatolici, prema gregorijanskom kalendaru.

Svečanu božićnu liturgiju sv. Ivana Zlatoustog u gornjogradskoj katedrali Presvete Trojice, u petak, 25. prosinca s početkom u 10 sati predvodit će katedralni župnik, protojerej stavrofor Mihajlo Simunović dok će ju pjevanjem uveličati Katedralni zbor pod ravnanjem Ozrena Bogdanovića.

Ovom prilikom Grkokatolička župa Presvete Trojice i Katedralni pjevački zbor Križevci žele svim ljudima dobre volje blagoslovljen Božić te sretnu i zdravljem ispunjenu 2016. godinu uz staroslavenski božićni pozdrav: Hristos raždajetsja! Slavite Jego! (Krist se rodio! Slavite Ga!)

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Zahvaljujem i uzvraćam na isti način.
    Lijepo je živjeti u ovom našem Gradu, bogatom kulturom. U to dakako ubrajam i naše Grkokatolike. Prekrasnu katedralu i katedralni zbor. Svi oni nas oplemenjuju i čine život bogatijim.
    Svima božji blagoslov!

Komentari su zatvoreni.