COOR-ova učenička zadruga ‘Križevčanci’ se plasirala na državnu smotru

Prije dva tjedna je Učenička zadruga Križevčanci križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju sudjelovala na prvoj Smotri učeničkih zadruga Koprivničko-križevačke županije u Rasinji, koja je okupila ukupno sedam učeničkih zadruga, od čega šest iz osnovnih škola i jednu posebnu odgojno-obrazovnu ustanovu. Smotra je otvorena prigodnim kulturno-umjetničkim programom učenika OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje. Prosudbeno povjerenstvo je ocjenjivalo izložbeni prostor, dokumentaciju i postupak praktičnog rada zadrugara iz Rasinje, Koprivnice, Virja, Ferdinandovca, Kloštra Podravskog,  Sv. Ivana Žabno, OŠ Vladimir Nazor te COOR-a iz Križevaca, a dvije Učeničke zadruge iz Varaždinske županije na smotri su gostovale tek izložbom radova.

Rad Križevčanaca je prosudbeno povjerenstvo za vrednovanje postignuća u odjelima s posebnim programima na županijskoj smotri ocijenilo ukupno 41 bodom. čime su zadovoljili kriterije i za sudjelovanje na državnoj smotri. Učenička zadruga Križevčanci okuplja 47 djece polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a na smotri su se ukrašavanjem uporabnih i ukrasnih predmeta salvet tehnikom predstavili učenici Matea Vrbanec, Ana Pertinač, Nikola Vučković i Antonio Žganec s voditeljicama Mihaelom Brkić, Mirtom Romštajn i ravnateljicom Centra Marijom Prodan.

U kategoriji učeničkih zadruga osnovnih škola najvećim brojem bodova ocijenjena je Učenička zadruga Kupina, koja djeluje u Osnovnoj školi „Andrija Palmović“ u Rasinji, a nakon nje Učenička zadruga Sv. Marko Križevčanin iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci. Skup su pozdravili ravnatelj osnovne škole u Rasinji Krunoslav Belaj, tajnica državnog povjerenstva i savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Vesna Marović te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, znanost i sport Koprivničko-križevačke županije Mladen Antolić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.