Ukinuli su više direktnih linija: Bjelovar ostaje bez vlakova?!

Prema željezničkom voznom redu, koji je stupio na snagu u nedjelju, Bjelovaru i Virovitici ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova prema Zagrebu i obrnuto.

5beeb11ff9e649d25a98eaff6e30eae0_vlak_pruzni_prijelaz

Prema željezničkom voznom redu, koji je stupio na snagu u nedjelju, Bjelovaru i Virovitici ukinuto je 12 od 16 direktnih vlakova prema Zagrebu i obrnuto.

To je jedino područje gdje je novim voznim redom došlo do tako drastičnog kresanja direktnih linija.

– Obrazloženje da se to radi zbog ušteda jer su električni vlakovi koje su kupili jeftiniji od dizelskih, čime će se generirati velike uštede, je laž – rekao je Dalibor Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa. Dodaje da je električni vlak na relaciji Križevci – Zagreb jeftiniji 300 kuna. Kaže da od 38 relacija koje HŽ održava u zemlji, Bjelovar po isplativosti spada u gornju četvrtinu. Glasnogovornica HŽ-a Mihaela Tomurud Sušac, rekla je da je odluka donesena zbog reduciranja vožnji dizel-motornih vlakova na elektrificiranoj dionici Križevci – Zagreb. Navodi kako će se smanjiti troškovi, a povećati raspoloživost dizel-motornih vlakova na prugama koje nisu elektrificirane. (24sata)

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. kaja piše:

    Tužna sam, kad ovo čitam. Pa, zar je profit uvjek na prvom mjestu? Mislila sam ili bolje rečeno nadala se, da napredak služi da bi svi živjeli bolje, konfornije, uljuđenije, i…. Što ćemo dobiti, ako je profit sam sebi svrha?
    Pa zar da se ponovo vratimo u pećinu, i da sve krene ispočetka, jer ovo što živimo, zaista nema smisla. Kukamo kako ljudi napuštaju manja mjesta i odlaze u velik gradove.
    Ako ovako nastavimo, onda ćemo se svi preseliti u Zagreb, Rijeku i Split. Čemu to sve vodi….?
    Da li naš ministar iz svoje zagrebačke fotelje vidi dalje od Markovog trga? Nadala sam se da je boraveći vani, vidio, da kapital ima kapaciteta da nešto ostavi i onima koji su u potrebi.

  2. sasa piše:

    Najboje da se ukine cijela drzava! I onako profitiraju samo direktori koji se nece odreci svoje zarade .

Komentari su zatvoreni.