Predavanje za roditelje u okviru programa “Otvoreni kišobran”

Predavanje za roditelje u okviru programa "Otvoreni kišobran"

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci dana 26. studenog 2015. godine održano prvo predavanje za roditelje učenika šestih razreda koji su uključeni u program prevencije ovisnosti “Otvoreni kišobran”

Program prevencije ovisničkih oblika ponašanja kod učenika šestih razreda osnovnih škola pod nazivom Otvoreni kišobran provodi se u našoj Županiji već dugi niz godina. Osnovne škole koje su se ove školske godine prijavile da će provoditi program već su započele sa provedbom sudjelovanjem školskih koordinatora na edukacijskom susretu koji smo im pripremili u listopadu.

Kordinatori su nakon toga obavijestili roditelje o provedbi programa, proveli inicijalno anketiranje s učenicima, te održavaju radionice s djecom. Nastavak programa su predavanja za roditelje koje prema mogućnostima i dogovoru s koordinatorima iz škola održavaju stručnjaci Centra za prevenciju ovisnosti. Program završava finalnim anketiranjem učenika i evaluacijom programa.

Predavanje za roditelje u OŠ Ljudevita Modeca Križevci održala je dr. Davorka Gazdek, a sudjelovalo je 60 roditelja. Cilj je potaknuti roditelje da osvijeste svoju ulogu i značaj u prevenciji ovisnosti kod djece. U edukaciji o štetnosti opojnih sredstava i drugih rizičnih ponašanja koja vode u ovisnosti, te odgoju za nerizično samozaštitno ponašanje važno je da suradno sudjeluju i roditelji i škola.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo za sve!

Komentari su zatvoreni.