Drugo posebno izdanje “Krugova”, kao najava izvedbe kantate “Carmina Burana” u Križevcima 20. studenoga

Image00001 Tri dana prije završne priredbe obilježavanja 70. obljetnice Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima objavljujemo nastavak razgovora s nekim sudionicima ovoga spektakla.

Image00002

U sportskoj dvorani u Križevcima 20. studenoga stotinjak će glazbenika, većinom poteklih iz Glazbene škole Alberta štrige, izvesti kantatu Carmina Burana Carla Orffa, pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića.

Image00003

Posjetili smo dvije probe i s njih prenosimo dašak atmosfere koja odiše velikom motivacijom i entuzijazmom. Čut ćemo i ulomke glazbe s uvježbavanja ansambla, a pored naših sugovornika iz prošle emisije, ravnateljice križevačke glazbene škole Brankom Špoljar, jednog od glavnih tehničkih organizatora Igora Kudeljnjaka i umjetničkog voditelja projekta i ravnatelja zborova i malog orkestra, maestra Vladimira Kranjčevića, s kojima nastavljamo razgovor o tome što nas čeka od sada za tri dana, svjedočit ćemo i oduševljenim komentarima pjevača Irene Falat i Siniše Štubelja iz zbora.

Image00008

Ovo posebno, skraćeno izdanje Krugova koji će se uskoro nastaviti emitirati redovno i u punom trajanju od sat i po, još je i ovaj put u ulozi “dokumentarca” s priprema vrijednih glazbenika koji će nas pozvati na svoj veliki koncert i podsjetiti nas da svakako ne propustimo u petak, 20. studenoga, u 20 sati, posjetiti ovaj događaj u sportskoj dvorani u Križevcima.

Image00011

Na ovom mjestu objavljujemo više fotografija s proba, da upotpune naš iscrpni tonski izvještaj koji objavljujemo u emisiji.

Image00004

Posebno izdanje emisije Ne dirajte mi krugove emitira se 17. studenoga od 17:00 do 17:35 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana tek “post festum”, u subotu, 21. studenoga, od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci) kao čestitka maestru Vladimiru Kranjčeviću povodom njegovog 79. rođendana. Kantatom Carmina Burana koja je njegova “vršnjakinja”, ravnat će, naime, samo dan prije svog rođendana! Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

Image00006

Vezano

Komentari su zatvoreni.