Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

stop_policija_kontrola_prometa

Tijekom vikenda, 9. do 11. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i četiri s materijalnom štetom. U nesrećama je pet osoba lakše ozlijeđeno. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, nepropisno obilaženje, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno kretanje kolnikom i nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće.

Sankcionirano je 98 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je pet vozača, a tri su uhićena. Proveden je jedan žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 11. listopada, u 2.30 sati u Ulici Ivana Viteza u Križevcima, kada je 51 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveće prekoračenje brzine kretanja zabilježeno je u petak, 9. listopada, u 16.40 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 26 – godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 93 kilometra na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.