Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1084

Dr. sc. Ladislav Heka na Drugim danima Franje Markovića
Dr. sc. Ladislav Heka na Drugim danima Franje Markovića
Dr. sc. Ladislav Heka na Drugim danima Franje Markovića (foto: R.Matić)

Zavod za znanstvenoistraživački rad HAZU sa sjedištem u Križevcima organizirao je 1. listopada u Gradskoj vijećnici u Križevcima Druge dane Franje Markovića. Održana su tri predavanja, a mi ćemo u emisiji čuti prvo, dr. sc. Ladislava Heke, Franjo Marković i ban Karlo Khuen Hédervary. Ladislav Heka (mađ. Heka László) rođen je u Mikleušu u Hrvatskoj 1959. godine, a doktorirao je u Mađarskoj gdje i živi. Sveučilišni je docent i spisatelj iz Segedina. Pisac je romana. Aktivan je član tamošnje hrvatske zajednice.

Gimnazijalci na Drugim danima Franje Markovića (foto: Marcel Kovačić)
Gimnazijalci na Drugim danima Franje Markovića (foto: Marcel Kovačić)

Novi naslovi u gradskoj knjižnici predstavljaju jedan povijesni roman, filozofska razmatranja o sreći i zbirku priča izraelskog autora. Knjižnica nas i ovaj utorak poziva na filmsku projekciju, a o filmu ćemo nešto ukratko reći u emisiji.

U Vijestim Krugova čut ćemo informacije o Pedesetom zagrebačkom salonu, o slikarstvu kavom, o izložbi u Modernoj galeriji u Zagrebu, opet nešto o Banksyju, o predstojećem četvrtom po redu Pinklec festu u Križevcima, o Reliju po galerijama, o predstavljanju CERN-ovih znanstvenika i njihovom populariziranju znanosti u trgovačkom centru u Ženevi.

Uz najavu ovogodišnjeg, 4. Pinklec festa: pohod na Kalnik na 1. Pinklec festu 20. listopada 2012. (foto: R.Matić)
Uz najavu ovogodišnjeg, 4. Pinklec festa: pohod na Kalnik na 1. Pinklec festu 20. listopada 2012. (foto: R.Matić)

Na današnji datum rođeni su George Westinghouse, Roland Garros, Richard Dedekind, Le Corbusier, Ante Babaja, premijerom jedne opere počelo razdoblje baroka, prikazan prvi zvučni film, umrla je Bette Davis…

svjetski tjedan svemira 2015 facebookU Svemirskom kutku govorimo o svjetskom tjednu svemira, to jest o godišnjici prvog umjetnog satelita u Zemljinoj orbiti, te o gibanjima i položajima planeta i vidljivijih objekata na nebu.

U Zanimljivostima saznajemo da s manje vremena provedenog na poslu možemo imati veći radni učinak, a na kraju saznajemo što je mudro rekao Thomas Alva Edison koji je na datum ove emisije prikazao svoju verziju pokretnih slika.

Glazbu koja je vezana uz neke teme, obljetnice ili je novitet izvodit će Kim Carnes, Laza Ristovski, grupe D.I.K.Adastra, Silente i Los Lobos, a bit će i dosta klasične glazbe, na primjer Franza Liszta. Najavit ćemo i 120. obljetnicu rođenja Jakova Gotovca.

Ne dirajte mi krugove broj 1084 emitira se 6. listopada od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 10. listopada od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.