Ivan i Noa Svoboda najbolji strijelci Hermes Analitice u porazu od Alkara

Hermes Analitici možda ne ide dobro u HT Premijer ligi za košarkaše, no križevački dvojac u njihovom dresu niže sjajne partije. I dok je Ivan Svoboda već nekoliko sezona (po)najbolji igrač kluba, nedavno pristigli Noa Svoboda u vrlo kratkom periodu prometnuo se u sve važniju klupsku kariku.

U prošlom je kolu 18-godišnji Noa odigrao sjajno zabivši 10 poena, što mu je rekord u najvišem rangu hrvatske klupske košarke, no jučer je u dvoboju protiv sinjskog Alkara odigrao fantastičnih 20 minuta. Zabio je 12 poena uz izvrstan 5/8 šut iz igre, no tome je dodao čak 5 asistencija i 3 skoka, što mu je bilo dovoljno za valorizaciju od 17 indeksnih poena.

Jednaku valorizaciju imao je i Ivan Svoboda, koji je postigao 22 poena, uz šut iz igre 8/16. Tome je dodao 3 asistencije i jedan skok, a sveukupno je na parketu proveo nešto manje od 31 minute.

Alkar je na koncu slavio sa 93:73, čime je dodatno smanjio šanse Hermesa da osigura ostanak u ligi, no ako braća Svoboda dobiju pomoć suigrača, tko zna, možda u finišu sezone ipak zaredaju s pobjedama i nešto boljim plasmanom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.