Gordan Maras: Prometovanje brzom cestom početkom iduće godine

Gordan Maras Koprivnica

SDP-ova presica u Koprivnici

Iako parlamentarni izbori još nisu raspisani, kampanja je, čini se, počela. Dokaz tvrdnji je današnja konferencija za novinare u Svilarskoj ulici u Koprivnici kojoj je, između ostalih, nazočio Gordan Maras, potpredsjednik SDP-a Hrvatske. Prije njega novinarima se obratio Milivoj Androlić, predsjednik Županijske organizacije SDP-a rekavši da nakon četiri godine mandata Vlade Zorana Milanovića imamo Hrvatsku koja raste u svim svojim važnim segmentima.

– Rastemo gospodarstveno, odnosno rastu industrijska proizvodnja i izvoz. Osim navedenoga, iza sebe imamo najbolju turističku sezonu . Hrvatska danas ima manju stopu nezaposlenosti, nego što ju je imala prije šest godina. – kazao je Androlić te prepustio riječ prvom čovjeku SDP-a Koprivnice Draženu Prosu koji je odmah najavio još veći porast BDP-a u nadolazećem kvartalu, u čemu nemalu ulogu ima malo i srednje poduzetništvo.

Kroz bespovratne poticaje malim i srednjim poduzetnicima, kroz razne kreditne linije HBOR-a te raznim jamstvima, u našu županiju uloženo je otprilike 262 milijuna kuna, rekao je Pros.

– Spomenuti iznos nosio je sa sobom investicijske projekte koji su završeni ili su u tijeku, a ukupno su vrijedni 494 milijuna kuna – tvrdi Pros te napominje kako je to doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta, konkretno njih 744.

– Kada govorimo o 2014. godini i našoj županiji, tada govorimo o većem broju otvorenih obrta u odnosu na broj koji kazuje o njihovom zatvaranju. Takva je situacija zabilježena u Koprivnici i Križevcima, a Đurđevac nam je po tom pitanju još uvijek problematičan – rekao je Pros te napomenuo kako iz mjeseca u mjesec pada broj nezaposlenih osoba.

Gordan Maras, potpredsjednik SDP-a je rekao da je ova Vlada riješila problem kredita u „švicarcima“, te da će u narednom razdoblju pred banke staviti pitanje previsokih kamatnih stopa za građane i tvrtke.

– Ova će Vlada i dalje poticati rast malog i srednjeg poduzetništvo raznim poticajima. Ove godine stipendiramo 1.200 učenika u strukovnim školama i to sa 750 kuna mjesečno, odnosno za 250 kuna više nego prijašnjih godina. Od iduće godine nam je namjera stipendirati sve učenike strukovnih škola koji se odluče školovati za neko deficitarno zanimanje – kazao je Maras.

On je rekao kako SDP ima odgovornost za upravljanje Koprivnicom te je podsjetio kako je ona u proteklom razdoblju postala sveučilišni grad.

– Ova je Vlada osigurala i da Podravka bude još uspješnija, odnosno dokapitalizacijom je omogućila kupnju tvrtke u Sloveniji. Time smo dodatno internacionalizirali Podravkino poslovanje – riječi su Marasa koji je razriješio enigmu o vožnji brzom cestom na relaciji Križevci – Zagreb.

– Ponosan sam da će se Križevčanke i Križevčani početkom iduće godine voziti brzom cestom. Dva je mjeseca do kraja ugovornog roka za izvedbu ceste – riječi su Marasa koji smatra da je ova Vlada opravdala povjerenje građana. (GP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.