Rat HSS-a i SDP-a zbog školskih udžbenika

Školski-udžbenici-knjige-685x455

Besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce u Hrvatskoj mora osigurati država, bilo da sama kupi knjige ili da dio poreznih prihoda prenese na lokalnu samoupravu uz obvezu kupnje udžbenika za osnovnu školu. Ovu su inicijativu prije koji dan obznanili HSS-ovci na čelu Brankom Hrgom.

HSS-ovci su istaknuli da je nova školska godina počela, a ‘kukuriku vlada’ ponovno je pokazala nezainteresiranost za ravnomjerni razvoj i očuvanje života u svim dijelovima Hrvatske.

Čelnici HSS-a najavili su da će u njihovu programu za predstojeće parlamentarne izbore biti besplatni udžbenici za sve osnovnoškolce.

Nakon ovih riječi na reakciju SDP-a, barem koprivničkog, nije trebalo dugo čekati. Tako se danas priopćenjem oglasio Mišel Jakšić, predsjednik Gradskog izbornog stožera Koprivnica.

– Bilo bi dobro da Branko Hrg objasni kako se on nacionalno zalaže za besplatne udžbenike, a njegova matična Županija koju vodi njegov stranački kolega Darko Koren godinama ignorira potrebe roditelja dok, paralelno s time, kupuje skupe luksuzne automobile, i to u više navrata, valjda da bi se imalo čime pokazivati kad se obilazi stranačke skupove – piše u priopćenju. U njemu se navodi da je županija ta koja bi trebala voditi brigu o ravnomjernom razvoju svih općina.

– Upravo je Županija ta koja bi trebala stvarati uvjete da ljudi ostaju živjeti u Peterancu, Rasinji, Sokolovcu, Koprivničkom Ivancu, Legradu itd. HSS puno priča o potrebnoj demografskoj obnovi, iskazuje zabrinutost zbog iseljavanja i starenja naših sela, a s druge strane ignoriranjem molbi roditelja za subvencijama udžbenika pokazuje da baš i nema potrebu za istim osim kada to koristi za svoje političke potrebe – obračunava se Jakšić s HSS-om. (GP)

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. Željko Car piše:

    nek se ugledaju na opcinu kalnik a za Igor Kučar nema sanse tu samo gumeni bat pomaze

    1. Antidemagog piše:

      Je, je, imaju i u koga. Dok je naivaca poput Filipašića koji potpisuju šerif Kešer žari i pali, a bedaki koji su potpisivali u prošlom šerifovom mandatu još se vleku po sudovima ! 🙂

  2. Božica Gubijan piše:

    HSS je gotov!

    1. Antidemagog piše:

      Je, je, a Hrvatska je uređena zemlja i raste ! 😀

  3. Igor Kučar piše:

    Još malo nek kukuriču i tome će doći kraj…

Komentari su zatvoreni.