Obnova Koprivničke ulice napokon pri kraju

Koprivnicka_ulica_radovi_2015_problemi_Ivan_Podhraski_2KRIŽEVCI – Hrvatski zakoni o javnoj nabavi sliče kupnji najjeftinijih cipela u dućanu, za koje morate biti uvjereni da su najbolje i da će vas najkvalitetnije i najduže služiti, rekao je gradonačelnik Križevaca Branko Hrg na skupu ogorčenih stanara tamošnje Koprivničke ulice, na kojem ih se okupilo 20-ak. Primjer za tu tvrdnju mu je zagrebačka tvrtka Pedom asfalti, koja na trošak Hrvatskih cesta od studenoga prošle godine radi obnovu oko 700 metara DC 41 u njihovoj ulici te gradi pješačku stazu s rubnjacima. Posao vrijedan oko 1,7 milijuna kuna trebali su završiti do kraja svibnja, no umjesto toga stanarima Koprivničke priuštili su cijeloga ljeta život u oblacima prašine, zbog koje ni za najvećih vrućina nisu mogli otvarati prozore, a kuće i okućnice su im pak prekrivene sivim slojevima prašine s radilišta. Do ovog susreta gradonačelnika Križevaca sa stanarima došlo je nakon njihovog potpisivanja peticije kojom kažu da im je dosta posla kojem ne vide kraj te traže precizne odgovore kada će završiti.

Sastanku na radilištu odazvao se u ime Hrvatskih cesta direktor njihovog Sektora za održavanje i promet Josip Škorić; za kašnjenje rokova okrivio je stanje u tvrtki izvođaču na koje ne mogu utjecati, te obećao da će staza i kolnik biti gotovi do kraja mjeseca. Škorić pretpostavlja da je tvrtka Pedom asfalti jednostavno na natječaj išla s ponudom preniskom da bi njome mogla izvesti radove, pa kako se moglo čuti od stanara koji se svakodnevno druže s radnicima, ovi već par mjeseci nisu dobili plaće.

Gradonačelnik Hrg je zaključio da se sada vidi koliko Križevcima nedostaje obilaznica, koja bi preko gospodarske zone Gornji Čret promet vodila van grada, na novu brzu cestu, a za koju je ugovor potpisan još proljetos, ali petlje prema zoni i dalje nema. Povijest poslovanja s Hrvatskim cestama rekao je da umjesto zadovoljstva Križevčanima samo izaziva ljutnju, sada kao i pri lanjskim zahvatima, obnovi dionice ceste kroz Gornji grad, ili gradnje mosta u Cubincu. A o trošku Grada već prije je s jedne strane Koprivničke ulice u Križevcima napravljena pješačka staza, odvodnja, novi vodovodni priključci te projektna dokumentacija za ovu sada obnovu ceste i gradnju druge staze.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
8 komentara
  1. sitni piše:

    Zgleda da drekblogeri boluju od seksualne disfunkcije. Za onog Ćelu bi Freud rekel da pokušava laganjem spreje*at narod i svakim tekstom erektirat. Tutlek je kupoval i afričku šljivu, al zgleda da je od nje dobil sam plava jajca.

  2. ban piše:

    prijašnja firma se zvala trgoingrad koja je radila kružni tok u gornjem gradu i onak lijepo postavili šahtove

  3. prigorec piše:

    treba njima nabiti penale za svaki dan koji su prekoračili, lopovi .

    1. VOLIM Križevce piše:

      I to masne ali isplatiti stanarima, a ne bonuse upravi HCa !

    2. CrKveni kmer piše:

      Jel misliš penale isto onak kak su ih platili i oni Slavonci županiji za kašnjenje na školi u Legradu 🙂 … no da se razmemo i ja sam za penale i naplatu za kašnjenje u izvođenju radova za sve koji ne poštuju rokove. No nisam za ovakve bedastoče kakve predlaže ovaj mali ošišani

      1. VOLIM Križevce piše:

        Ne, ti penali su izmišljena konstrukcija profesionalnog blogera na masnoj plaći sindikata koji osim krizevcibloga očito uređuje i blog “štefov svijet” (i tko zna koji još) jer mu vremena, novaca, a ni bolesnih konstrukcija ne nedostaje !
        Činjenica je da od otvaranja krizevcibloga i hiperprodukcije tzv. “afera” pa i silnih anonimnih prijava i pokrenutih istraga nije dokazana NITI JEDNA NEPRAVILNOST !
        Da li se tu radi o moćnicima svjetskog kalibra ili ipak o činjenici da politički impotentnom blogeru možda treba ozbiljnija pomoć, prosudite sami. 😉

  4. ban piše:

    gospodo ta tvrtka je iz zeline i vlasnik je damir i krešo hrupec isti oni koji su imali po tri-četiri tvrtke u vrijeme ujaka od žene jednih od vlasnika ministra kalmete koji im je namještao poslove i uvijek se je išlo sa 30-40% nižom cijenom da se dobe poslovi i onda se politički dogovarao VTR kaj se pokrivao minus……(vtr=van troškovnički radovi)

    1. VOLIM Križevce piše:

      U Cubincu je radio glavni sponzor “ujedinjene oporbe” pa je bila ista situacija.
      Nadam se da nisu i tu opet imali prste govnoblogeri i njihov pajdaš SDOovac Jurica Krleža iz HCa 😉
      Kako god bilo, jadno je da se i nakon gotovo 4 GODINE VLASTI i dalje spominje nekog tamo Kalmetu.
      Ne znam što je gore, pokvarenost ili nesposobnost.

Komentari su zatvoreni.