Katedralni zbor i Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik upisuju nove članove

Križevački zborovi za kraj sezone u RijeciZavršetkom ljetne stanke i početkom nove sezone Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” i Katedralni zbor grkokatoličke katedrale upisuju nove članove koji im se mogu pridružiti od 19., odnosno 24. kolovoza nadalje. Svi zainteresirani, za dodatne informacije mogu se javiti dirigentu zborova Ozrenu Bogdanoviću ili bilo kojem od članova pojedinog zbora, ili doći na prvu zakazanu probu.
– Zborovi djeluju uglavnom samostalno, premda na nekim važnijim događanjima pjevaju i udruženo, samim time što neki članovi pjevaju u oba križevačka zbora, istaknuo je dirigent Bogdanović u pozivu.

Ozren_Bogdanovic_Katedralni_pjevacki_zborKatedralni pjevački zbor Križevci

Katedralni zbor križevačke Grkokatoličke katedrale Presvete Trojice koji je osnovan kao tradicija nekadašnjih generacija Križevčana, osobito Gornjograđana koji su dolazili pjevati u križevačku katedralu bez obzira na pripadnost ijednom obredu, svoju će novu sezonu započeti probom u srijedu, 19. kolovoza u 19,30 sati u prostorima katedrale, tj. biskupske rezidencije. Zbor će sudjelovati na tradicionalnoj svečanosti večer uoči blagdana sv. Marka Križevčanina, kao i na sam blagdan, sljedećega dana. Već nekoliko dana kasnije, 12. rujna koncertom će obilježiti svoju 6. obljetnicu rada u kojoj su obišavši cijelu Hrvatsku, te Italiju, Ukrajinu, Sloveniju, Mađarsku te Bosnu i Hercegovinu, diljem Europe pronosili ime grada Križevaca i grkokatoličke tradicije u Križevcima održavajući koncerte i pjevajući liturgije (mise) prema bizantsko – slavenskom obredu. Do kraja godine zbor još očekuje dvodnevno gostovanje u Mađarskoj te ponovno u Bosni i Hercegovini, kao i na hrvatskom Žumberku.

zlatna-vila-2015-prvo-vece-7_HPD_Kalnik_pjevacki_zbor_Prijedor_natjecanjeMješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva “Kalnik”

HPD “Kalnik” započet će s pjevačkim probama u ponedjeljak, 24. kolovoza u 19,30 sati u prostorima Male (podrumske) dvorane Hrvatskoga doma. Osim tradicionalnog sudjelovanja na danima Svetoga Marka Križevčanina koji uključuje blagdane Sv. Marka i Uzvišenja Sv. Križa, zbor će se pripremati za 48. susret (natjecanje) hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu Istarskom, ali i za važnu 115. obljetnicu Hrvatskoga pjevačkog društva “Kalnik” na kojoj publiku očekuju mnogobrojna iznenađenja. Tim će povodom, osim klasičnog zborskog repertoara, hapedeovci uvježbati i nekoliko obrada popularnih pjesama grupa Queen, The Beatles, dueta Simon & Garfunkel, ali i nekoliko obrada hrvatskih evergreena.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.