Teška prometna nesreća u Markovcu Križevačkom – troje poginulih

stop policijaNoćas oko 0:30 sati na državnoj cesti broj 28 u Markovcu Križevačkom dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradali nepoznati vozač osobnog automobila, te 37 godišnji suvozač i 42–godišnji putnik u osobnom automobilu, javljeno je iz Policijske uprave Koprivničko-križevačke. Nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom Renault 5, bjelovarskih registracijskih oznaka u smjeru Bjelovara. U desnom zavoju osobni automobil nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, već je iz neutvrđenih razloga vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika, u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišao teretni automobil Man, vukovarskih registracijskih oznaka koji je vukao priključno vozilo Kogel, slatinskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 65–godišnji vozač. Tom prilikom osobni automobil je prednjim djelom vozila udario u prednji dio teretnog vozila, nakon čega je odbačen djelomično van kolnika.

Vozač teretnog automobila nije bio pod utjecajem alkohola, te mu je u Domu zdravlja Križevci vađena krv i izuzet urin zbog utvrđivanja prisutnosti alkohola u organizmu. Očevidne radnje na mjestu događaja obavila je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Zbog obavljanja očevidnih radnji od 0:55 do 5:50 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 28, a promet se odvijao okolnim pravcima, iz smjera Bjelovara dionicom Haganj-Nova Kapela-Farkaševac-Rovišće i obrnuto, te iz smjera Zagreba dionicom Kenđelovac-Cirkvena-Farkaševac i obrnuto.

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke provode daljnje kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta nepoznatog vozača, te će Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru dostaviti izvješće.

Nadopuna: Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osobnim automobilom upravljao 56-godišnji vozač s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.