Prometnica do Križevaca bit će otvorena krajem godine

Foto: Ivan Brkić

Hoće li stanovnici Križevaca ove godine dočekati dugo najavljivanu brzu cestu u svome gradu, čini se da još nitko ne zna, odnosno ne postoji jasan odgovor na to pitanje. Ministar zadužen za ovu prometnicu, Siniša Hajdaš Dončić, još je u vrijeme posljednjih lokalnih izbora govorio da će ona, do Križevaca, biti dovršena u 2014. godini. Obećanje, očito je, nije ispunio.

Stezalo se remenje na sve strane pa se steglo i oko naše ceste. Nije za zamjeriti, jer u recesijskim vremenima, baš kao i u korizmi, svi se nečega odričemo. Prigorci i Podravci natjerani su da se, bar za još neko vrijeme, odreknu prometnice o kojoj sanjaju otkako je krenulo razvlačenje brzih cesta i autocesta diljem države.

Nedavno je s govornice Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Hrg obećao da će iskoristiti svoju saborsku funkciju kako bi doznao približan datum puštanja u promet brze ceste. Zadnji put kada smo razgovarali s njim, rekao je da još nije dobio odgovor na upućeno pitanje.Na nekih šest kilometara od Cubinca, prema Vrbovcu, naišli smo i na traženi asfalt

Osim službenih, koji su šutjeli, probali smo i svojim „tajnim“ kanalima saznati nešto više o mjesecu ili godišnjem dobu u kojem bi se mogli provozati ovom prometnom brzicom od Križevaca prema Zagrebu.

Doznali smo da je asfaltiranje počelo i da će asfaltna podloga doći do Cubinca ujesen. Taj dio prometnice, kažu nam, bit će još ove godine pušten u promet. Sljedeće godine doći će i do Kloštra Vojakovačkog.

Kako doznajemo, treba još srediti neke imovinskopravne zavrzlame, a ni sav novac nije osiguran kako bi cesta tako skoro izbila u Kloštru.

Uvjeravali su nas kako asfaltiranje ide brzo i da će ono doista biti završeno u punom profilu negdje ujesen. Da ne bi ostalo sve na riječima, i sami smo se uputili u nestručnu inspekciju na terenu. Došavši do Cubinca, vidjeli smo da je trasa utabana, ali asfalta nigdje na vidiku. Na nekih šest kilometara od Cubinca, prema Vrbovcu, naišli smo i na traženi asfalt. Do tog je mjesta asfaltiran jedan prometni trak.

autocesta4

Uvjeravali su nas kako asfaltiranje ide brzo i da će ono doista biti završeno u punom profilu negdje ujesen. Ostaje tada postaviti prometnu signalizaciju i još neki popratni sadržaj, pa jurnjava može krenuti. Živi bili pa vidjeli. GP

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Goran Kovačić
Goran Kovačić

Brojeći obećanja,ovo je cca,treća brza cesta i osmi autoput.Bez brige,prošlo bu i to?

sdpfuker
sdpfuker

Do izbora budu jako aktivni.

Mladen Križevci
Mladen Križevci

ako pogledate koliko još treba napraviti i laiku je jasno da to ne može biti gotovo do kraja godine a kamoli do kraja jeseni, ali koliko sam čuo neki visoko rangirani sdp-ovci su se već provozali po novom asfaltu od Cugovca do Križevca vjerovatno u De Lorean DMC-12.

Dražen Roncelj
Dražen Roncelj

Do izbora….sve bude otvoreno. U Koprivničkoj su postavili šahte…pa trgali…pa betonirali ponovo…i tak bude do predizborne kampanje. Lopine i muktaši si čuvaju otvorenja za hvalisanja…kad več ništ drugo ne štima.
Uvijek isto…samo bi mi trebali više početi kužiti kak sustav funkcionira…

Igor Pavlinić
Igor Pavlinić

Vrijeme je vise da bude gotova..

Neno Bosnjak
Neno Bosnjak

pa koliko samo rade na proširenju ceste u Koprivničkoj,sad su raskopali potočku i još kopaju na dva mjesta u Križevcima,a kako rade brza cesta bi mogla biti gotova do kraja godine samo nisu naveli koje godine