Prometnica do Križevaca bit će otvorena krajem godine

Foto: Ivan Brkić

Hoće li stanovnici Križevaca ove godine dočekati dugo najavljivanu brzu cestu u svome gradu, čini se da još nitko ne zna, odnosno ne postoji jasan odgovor na to pitanje. Ministar zadužen za ovu prometnicu, Siniša Hajdaš Dončić, još je u vrijeme posljednjih lokalnih izbora govorio da će ona, do Križevaca, biti dovršena u 2014. godini. Obećanje, očito je, nije ispunio.

Stezalo se remenje na sve strane pa se steglo i oko naše ceste. Nije za zamjeriti, jer u recesijskim vremenima, baš kao i u korizmi, svi se nečega odričemo. Prigorci i Podravci natjerani su da se, bar za još neko vrijeme, odreknu prometnice o kojoj sanjaju otkako je krenulo razvlačenje brzih cesta i autocesta diljem države.

Nedavno je s govornice Gradskog vijeća gradonačelnik Branko Hrg obećao da će iskoristiti svoju saborsku funkciju kako bi doznao približan datum puštanja u promet brze ceste. Zadnji put kada smo razgovarali s njim, rekao je da još nije dobio odgovor na upućeno pitanje.Na nekih šest kilometara od Cubinca, prema Vrbovcu, naišli smo i na traženi asfalt

Osim službenih, koji su šutjeli, probali smo i svojim „tajnim“ kanalima saznati nešto više o mjesecu ili godišnjem dobu u kojem bi se mogli provozati ovom prometnom brzicom od Križevaca prema Zagrebu.

Doznali smo da je asfaltiranje počelo i da će asfaltna podloga doći do Cubinca ujesen. Taj dio prometnice, kažu nam, bit će još ove godine pušten u promet. Sljedeće godine doći će i do Kloštra Vojakovačkog.

Kako doznajemo, treba još srediti neke imovinskopravne zavrzlame, a ni sav novac nije osiguran kako bi cesta tako skoro izbila u Kloštru.

Uvjeravali su nas kako asfaltiranje ide brzo i da će ono doista biti završeno u punom profilu negdje ujesen. Da ne bi ostalo sve na riječima, i sami smo se uputili u nestručnu inspekciju na terenu. Došavši do Cubinca, vidjeli smo da je trasa utabana, ali asfalta nigdje na vidiku. Na nekih šest kilometara od Cubinca, prema Vrbovcu, naišli smo i na traženi asfalt. Do tog je mjesta asfaltiran jedan prometni trak.

autocesta4

Uvjeravali su nas kako asfaltiranje ide brzo i da će ono doista biti završeno u punom profilu negdje ujesen. Ostaje tada postaviti prometnu signalizaciju i još neki popratni sadržaj, pa jurnjava može krenuti. Živi bili pa vidjeli. GP

20 godina CSF
Vezano
7 komentara
  1. Goran Kovačić piše:

    Brojeći obećanja,ovo je cca,treća brza cesta i osmi autoput.Bez brige,prošlo bu i to?

    1. sdpfuker piše:

      Do izbora budu jako aktivni.

  2. Mladen Križevci piše:

    ako pogledate koliko još treba napraviti i laiku je jasno da to ne može biti gotovo do kraja godine a kamoli do kraja jeseni, ali koliko sam čuo neki visoko rangirani sdp-ovci su se već provozali po novom asfaltu od Cugovca do Križevca vjerovatno u De Lorean DMC-12.

  3. Dražen Roncelj piše:

    Do izbora….sve bude otvoreno. U Koprivničkoj su postavili šahte…pa trgali…pa betonirali ponovo…i tak bude do predizborne kampanje. Lopine i muktaši si čuvaju otvorenja za hvalisanja…kad več ništ drugo ne štima.
    Uvijek isto…samo bi mi trebali više početi kužiti kak sustav funkcionira…

  4. Igor Pavlinić piše:

    Vrijeme je vise da bude gotova..

  5. Neno Bosnjak piše:

    pa koliko samo rade na proširenju ceste u Koprivničkoj,sad su raskopali potočku i još kopaju na dva mjesta u Križevcima,a kako rade brza cesta bi mogla biti gotova do kraja godine samo nisu naveli koje godine

  6. Domagoj Draksler piše:

    Iz naslova se moze zakljuciti da ce cesta biti dovrsena do kraja godine ali tekstu je zakljucak, da je jedino sigurno da nista nije sigurno! ?

Komentari su zatvoreni.