Ministrica Anka Mrak-Taritaš u posjeti Koprivničko-križevačkoj županiji radi sustava “E-dozvole”

IMG_6482_Mrak_Taritas_obnova_energetska_vrtici_krizevci_hr

U ponedjeljak, 13. srpnja 2015. ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš sastat će se u Koprivnici sa gradonačelnicom Grada Koprivnice Vesnom Želježnjak i županom Koprivničko-križevačke županije Darkom Korenom. Tema sastanaka je primjena sustava „e-dozvole“ na području Grada i Županije te tijek postupka ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada.

Sustav „e-dozvole“ najvažniji je projekt Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u ovom mandatu. Ministarstvo ga je pripremilo i financiralo te početkom 2014. predstavilo županijskim i gradskim upravnim tijelima, koja su ga potom, sukladno svojoj pripremljenosti počela primjenjivati u praksi. U prvim danima primjene sustava vrijeme rješavanja predmeta bilo je duže što je vidljivo i u statistikama. Osim brzine rješavanja još je važnija kvaliteta jer ona jedina pruža pravnu sigurnost investitorima tj. podnositeljima zahtjeva. A upravo su povećanje efikasnosti uprave i osiguranje pravne sigurnosti svih sudionika u postupku među glavnim razlozima uvođenja sustava „e-dozvole“

Sastanak u Gradu Koprivnici, Zrinski trg 1, započet će u 10 sati, obilazak upravnog odjela u 10.20 a izjave za medije bit će u 10.45. Sastanak u Koprivničko-križevačkoj županiji, Antuna Nemčića 5, započet će u 11 sati, obilazak upravnog odjela u 11.20 a izjave za medije u 11.45. Između 12 i 14 sati Ministrica će obići ispostave u Križevcima i Đurđevcu a izjave za medije su predviđene ispred ispostave u Križevcima, Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12, u 14 sati. Zainteresirani mediji moći će snimiti i početak sastanaka te obilazak upravnih odjela.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.