Križevački poduzetnički centar na raskrižju

križevački poduzetnički centar

KRIŽEVCI – Uz protivljenje SDP-ove oporbe križevačko Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće o lanjskom radu i financijskom poslovanju Poduzetničkog centra. Ta poduzetnička potporna ustanova zbog kadrovskih problema koje su ju snašle više nije nego što je radila svoj posao, s čime se u ime manjinskog Kluba vijećnika nije mogao složiti SDP-ov Davor Konfic, u dodatnoj ulozi jednog od osnivača ustanove i dugogodišnjeg predsjednika njezinog Nadzornog odbora.

– Nikako mi nije jasno niti se mogu složiti s tim da zbog bolovanja direktorice, zbog toga što je jedan djelatnik postao zamjenik gradonačelnika se praktički centar rasturi, jer on je imao svoju funkciju koju je trebalo nastaviti i on je imao svoju potrebu u ovom gradu i još uvijek takva potreba postoji, a to je da daje usluge našim poduzetnicima, a najviše početnicima, rekao je Konfic.

Kao bivši djelatnik i direktor Poduzetničkog centra, ali i kao dogradonačelnik, Tomislav Katanović naveo je da se poklopilo nekoliko važnih utjecaja; novi zakon o potpornim institucijama podijelio je njihove nadležnosti na čak 14 izvršitelja, KPC je gotovo istovremeno ostao bez većine zaposlenika, a Gradu je odobren euro projekt Razvojnog centra i tehnološkog parka.

– U uvjetima kada je 60 posto zaposlenika u istom času otišlo iz centra, u uvjetima kada smo dobili projekt od 34 milijuna kuna, naravno da malo važemo kako ćemo sve to skupa reorganizirati. Izdržat ćemo još par mjeseci, a ono što je sigurno je da poduzetnici nisu zakinuti za one temeljne funkcije koje su koristili u Poduzetničkom centru, znači i u ovom času mogu dobiti izradu poslovnih planova i investicijskih studija, sve informacije o programima Ministarstva poduzetništva i sve ono što spada u djelatnost KPC-a, naveo je Katanović.

Prema izvješću, pojedinačne savjetodavne usluge centra lani je koristilo 48 poduzetnika, održano je sedam seminara, izrađene su dvije investicijske studije i jedna prijava na Poduzetnički impuls. (RKC)

Vezano
3 komentara
  1. ivek piše:

    dajte ukinite i zabranite crvene kmere i divljeg lopovskog vepra dajem sto tisuća kuna

  2. objektivno piše:

    daj okinite ovog iveka- on izgleda ima ulogu samo da pljuje po crvenim kmerima . ak nema kaj pametnije za reči, bolje mu je da šuti…

  3. ivek piše:

    crveni kmeri s.e.r.u bez veze,a nemaju pojma
    kaj radi azra u varaždinskoj županiji gdje su crveni lo.povi na vlasti ……………preko njih peru lovu

Komentari su zatvoreni.