Radionica u sklopu združenog projekta ‘Zajedno jači’

IMG_2415_Zamara_Premus_Zajedno_jaci_projektKRIŽEVCI – Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Križevaca i Đurđevca sudjeluju u provođenju projekta ‘Zajedno jači’; nositelj mu je Udruga ‘Srce’ iz Svetog Ivana Zeline, a partnerski sudjeluju još udruge iz Novog Marofa i Lobora. Provođenje sufinancira Europska unija iz svojeg socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade, a zadnja radionica, održana u Križevcima, bila je namijenjena predstavnicima lokalne samouprave i javnih ustanova. Njihovim predstavnicima približena su prava osobama s invaliditetom te načini boljeg razumjevanja i komunikacije s tom društvenom skupinom.(RKC)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bila na predavanju. Još je intrigantniji podnaslov: Paralelni svijet.
    Da, doista, koliko malo razmišljamo o tom paralelnom svijetu? Osobe sa posebnim mogućnostima?!
    Koliko Ljubavi, brige, i strpljenja moraju imati roditelji takve djece- odraslih. Dijete za cijeli život, a što poslije nas?
    Puno pitanja, patnje, bez odgovora, jer život je iz trenutka u trenutak nov.
    Zadivljena sam svima onima koji u svom radu svakodnevno mukotrpno grade, neke za nas banalne svakodnevne sitnice. Počev od higjene, oblačenja, hranjenja, razgovora, uključivanja u život, i….
    Imali smo i neke praktične vježbe, koje su mi dale misliti, kako se odnosimo prema tim osobama? Kako smo malo senzibilizirani za druge i drugačije?
    Iskrene čestitke svima uključenima u projekt! Zaista: Zajedno smo jači!

Komentari su zatvoreni.