Otvoren Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe u Križevcima

Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe u Križevcima

Svečanom otvorenju Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior care „Sv. Marko Križevčanin“ jučer, 15. svibnja u Križevcima prisustvovali su župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.

Na samom početku obratili su se investitori projekta Davor Vukmirić i Karl Schmidt, predsjednik križevačke Udruge umirovljenika Ivan Matušin, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj, koprivničko – križevački župan Darko Koren i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.

Kao izaslanik bjelovarsko – križevačkog biskupa monsinjora Huzjaka prostore Doma blagoslovio je velečasni Stjepan Ptiček koji je zazvao blagoslov Sv. Marka Križevčanina na buduće korisnike i one koji djeluju u Domu.

Nakon službenog otvorenja brojni uzvanici, gosti i prijatelji obišli su novoizgrađene prostore Doma i uvjerili se u visoki standard izgradnje i opremljenosti.

Dom je izgrađen na zemljištu bivše vojarne, koji je Republika Hrvatska dala na korištenje Gradu Križevcima, s kojim je sklopila ugovor o osnivanju prava građenja. Nakon raspisivanja javnog natječaja za prijenos prava građenja radi izgradnje doma, za najpovoljnijeg ponuditelja izabran je M.A.D. d.o.o. za savjetovanje i usluge iz Zagreba.

Prostor Doma izgrađen je u dvije faze. U prvoj fazi izgrađen je glavni smještajni dio neto površine 1800 m2 te pomoćne prostorije neto površine 620 m2. U drugoj fazi izgrađen je prostor predviđen za upravu, dio pomoćnih prostorija, ali i prostor za dodatne sadržaje: frizerski salon, caffe bar, praonica, te poliklinika neto površine 386 m2.

Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe u Križevcima

U ovom Domu, kojeg je moguće ubrojiti u kategoriju najmodernijih u državi, stvoreni su uvjeti za smještaj 100 starijih i teško bolesnih odraslih osoba, ali i pružanje visokog standarda usluga smještenim korisnicima. U izgradnju i opremanje ustanove osnivač je uložio oko 3 milijuna eura. Prije smještaja prvih korisnika u ustanovi je zaposleno 15 osoba, a s popunjavanjem smještajnih kapaciteta planirana su i dodatna zapošljavanja.

Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care peta je privatna ustanova socijalne skrbi za smještaj starijih i teško bolesnih osoba sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije.

20 godina CSF
Vezano
16 komentara
  1. Fora piše:

    Lijepo zdanje, sada ga samo treba napuniti i pronaci dovoljno onih koji mogu plaćati takav visoki standard za svoje umirovljenike. Od križevačkih umirovljenika teško da se može napuniti dom tako da je pred upravom i Vukmirićem jako težak zadatak, u gradu i županiji koje su mu uništili njegovi prijatelji Koren i Hrg započeti ovakav biznis je vrlo riskantno, a još se javno hvaliti sa članstvom u HSS-u i prijateljstvom s ovom dvojicom je autogol, a pljuvanje po svim drugima u gradu budi sumnju što je dovoljno da si do kraja otežaš situaciju. No možda Vukmirić nešto i nauči a Hrg voli sve svoje a najvjerniji su mu oni koji u prezimenu imaju Vuk sa ili bez dodatka.

  2. mojpatak piše:

    Kmeči, kmeči majdak, na čvoru crne smrče…

  3. ivek piše:

    crveni kmeri u napadu jel nije divlji vepar otvaral dom……………
    razbojnici

  4. mojpatak piše:

    Dečki, znam ja da bi i vi uložili u Križevce, al onda ne bi imali za pijaču v Crisu.

    1. Kmer piše:

      A kaj lupaš, ti nemaš morala uopče, si spil pibu f crisu poslje maratonske igre, a da se tebe pita s droge strane najbolša pijača bi v visu… sramota na koj si spal pod stare dane. sramim se kaj te poznam 25 ljet

      1. mojpatak piše:

        Kmer s tobom se niko tak i tak ne druži, osim tvojih crvenih s(zv)e(zd)ktaša. I ne poznaš me 25 let, jer tolko ni nemam 😛
        Neg ni mi jasno zakaj ste vi tak nazadno nastrojeni, pak se dižete na zadnje noge na svaku investiciju i podizanje kvalitete života u Križevcima? Jer jal u pitanju?

  5. dugi piše:

    a vele da ni gužva za dom i da im za jest buju z vrbovca zbrčke vozili

    1. mirko piše:

      te zbrčke su deset puta bolje neg kaj se kuha po okolnim domovima, samo zelje i krumpiri.

  6. dugi piše:

    Taj vukmirić sam čul ima 3 firme u blokadi,baš smo se zapomogli s čovekom valjda buju ljudi dobili plaće

    1. mojpatak piše:

      Nis znal da si tak poslušan… drugde si pisal da zarađuješ nekom plaću, a sudeći po ovom se sam z radiofertunom baviš :)))

    2. mirko piše:

      a si morti čul i za njegove istrage i privodjenja od strane uskoka?

  7. mojpatak piše:

    Čudno kaj se niko ni osvrnul na reči investitora, koji se “zahvalil” govnoblogerima na špotanju investitora i investicija u Križevcima.

    1. mirko piše:

      pa cuckima i investitorima je odavno zabranjen ulaz u Križevce.

      1. mojpatak piše:

        Investitor je v tekstu i na slici, a i ti komentiraš…

    2. Fora piše:

      patak, kaj ti stvarno nisi nikaj rekel na govnoradiju o govnoblogerima ?

      1. mojpatak piše:

        Z drekom i na njega idu sam muhe…

Komentari su zatvoreni.