Mali križevački olimpijci

Na gradskom stadionu u Križevcima u sklopu 14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske održano je natjecanje u atletici i nogometu križevačkih vrtićanaca i polaznika predškole iz Svetog Petra Orehovca i Gornje Rijeke.

Olimpijski festival dječjih vrtića Križevci

Olimpijski festival dječjih vrtića počeo je svečanim mimohodom, podizanjem zastave koju su nosili Klara Mihalić i Klea Pukec iz dječjeg vrtića Svetog Josipa, Jakov Antolić i Antonia Katalenić iz predškolske skupine Leptirići iz Osnovne škole Sidonije Rubido Erdody iz Gornje Rijeke, Karla Ledinski i Antonio Fintić iz predškolske skupine Ključići Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, Magdalena Jurić i Juraj Rosler iz vrtića Zraka sunca, Antea Lobrović i Sandro Harča iz Dječjeg vrtića Križevci i Martin Brkić i Sara Plačko iz vrtića Čarobna šuma.

Olimpijsku baklju su nosili Igor Delić iz vrtića Svetog Josipa, Oliver Srbljinović iz Gornje Rijeke, Amadea Bošnjak iz Svetog Petra Orehovca, Patrick Bosek iz vrtića Zraka sunca, Sasha Karre i Pavo Jurić iz Dječjeg vrtića Križevci i Ena Babec iz Čarobne šume.

Oni su zatim zajedno s najboljim križevačkim i županijskim sportašima, karatašicom Klarom Katavić i tjelograditeljom Danijelom Miklečićem zapalili olimpijski plamen na središtu igrališta.

Klara Katavić i Danijel Miklečić su uručili i kolajne sudionicima u atletskim disciplinama, a u nogometu se pridružio i voditelj škole nogometa Dražen Kemenović.

U organizaciji natjecanja uvelike su pripomogli članovi Atletskog kluba Križevci i NK Križevci. Za poklone se pobrinula tvrtka KTC u suradnji s Podravkom.

Svi sudionici natjecanja dobili su kolajne i prigodne majice Hrvatskog olimpijskog odbora s natpisom I ja ću biti olimpijac.

U bacanju loptice za djevojčice pobijedila je Melani Furmeg iz Svetog Petra Orehovca ispred Tihane Nemčić iz Gornje Rijeke i Lee Hrandek iz Svetog Petra Orehovca.

Kod dječaka je lopticu najdalje bacio Mateo Sudar iz Gornje Rijeke ispred Ivana Tremskog iz Svetog Petra Orehovca i Darija Bingule iz Dječjeg vrtića Križevci.

U skoku u dalj za djevojčice najdalje je skočila Ana Maksić iz Dječjeg vrtića Križevci ispred Eme Horvat iz Zrake sunca i Eme Blagaj iz Svetog Petra Orehovca.

Kod dječaka je najbolji bio Marko Krog iz Zrake sunca ispred Adrijana Oraka iz Lovre Tremskog, obojice iz Svetog Petra Orehovca.

U utrci štafeta 4 puta 25 metara kod djevojčica pobijedila je ekipa vrtića Svetog Josipa (Estera Katanović, Nika Marenčić, Lucija Pleša i Maria Kranjec) ispred Dječjeg vrtića Križevci (Antonia Kovačec, Lana Lugomer, Lana Budić i  Lena Šver) i Zrake sunca (Radhika Kos, Ela Zvonarek, Dorotea Zidarić i Magadalena Jurić).

Kod dječaka je najbolja bila štafeta Svetog Josipa (Leonardo Lapaš, Lovro Bogdan, Marko Kemenović i Viktor Tomac) ispred Dječjeg vrtića Križevci (Luka Novak, Karlo Levak, Fran Jukić i Lepold Levak).

U utrci djevojčica na 50 metara tričalo se u tri skupine. Pobijedile su Lana Šoštarić iz Čarobne šume, Magdalena Jurić iz Zrake Sunca i Amadea Bošnjak iz Svetog Petra Orehovca.

Kod dječaka su u skupinama najbrži bili Juraj Rosler iz Zrake sunca, Viktor Tomac iz Svetog Josipa i Fabijan Gužvinec iz Dječjeg vrtića Križevci. Zanimljivo je da je najbolje vrijeme sveukupno istrčala Magdalena Jurić, devet sekundi i 13 stotinki sekunde.

Vezano

Komentari su zatvoreni.