Grad, komunalno i ŽUC u obnovi Potočke

Potocka_ulica_dvorana_sportska_kisa

Grad Križevci, Komunalno poduzeće i Županijska uprava za ceste sklopit će ugovor o 2,185.000 kuna vrijednoj obnovi Potočke ulice. Svaki od partnera sudjelovat će u dijelu troškova, pa bi tako komunalci trebali uložiti 800.000 u gradnju sustava oborinske odvodnje, iz gradske blagajne s 385.000 kuna bit će plaćena izgradnja nogostupa i kolnih ulaza, a udio ŽUC-a od milijun kuna odnosi se na obnovu te županijske ceste, postavljanje rubnika i vodolovaca. Uređenje Potočke važno je među ostalim, naveo je komunalno-stambeni pročelnik Anđelko Nervo i zbog određenih infrastrukturnih rješenja.

– Vrlo često kad su kišni periodi dolazi do plavljenja donjih kuća, upravo zbog neriješene oborinske odvodnje; automatski s uređenjem ceste riješit ćemo i taj problem, rekao je.

Gradonačelnik Branko Hrg naglasio je da Potočka čini dio usklađenog plana komunalnih radova, kojemu je cilj da ne bude istovremeno otvoreno više većih gradilišta.

– Kad se krene s Potočkom, taman će već negdje nadamo se krenuti radovi za biciklističke staze, u fizičkom dijelu. Krenut ćemo s javnom nabavom za Istarsku ulicu, za 1. fazu, i kad završi Potočka odmah ćemo krenuti u početak radova u Istarskoj. To je dinamika koju planiramo ove godine, tako da u svakom dijelu grada imamo određene aktivnosti, da se nešto radi u infrastrukturi.’

Do konačne odluke Gradskog vijeća o otpočinjanju projekta bit će odlučeno hoće li se provoditi objedinjena javna nabava za izvođače svih planiranih radova, ili će svaki od partnera provoditi zasebni natječaj. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
5 komentara
  1. Mila piše:

    Nemam ništa protiv da se do kraja uredi Potočka ulica,ali što je sa
    Istarskom ulicom.Zanima me kad je zadnji puta netko od gradskih čelnika prošao tom ulicom ,osbito kad pada kiša.Sramota da nam centar grada tako izgleda.Očito u toj ulici žive samo “mali” ljudi,a trgovački centri Billa i Konzum nisu bitni za ovaj grad.

  2. domaći piše:

    e pa vidjet ćemo o kojim se radovima radi kad počnu raditi i kako će riješiti oborinske i druge vode koje su lani poplavile cestu kod Veterinarske stanice tako da ljudi nisu mogli prijeći nikako do vrtića i do srednjih škola i dvorane…

  3. mirko piše:

    a kad će obnova Gundulićeve i Renarićeve, dvije najgore ulice u gradu?

  4. domaći piše:

    Potočka ulica je pred nekoliko godina rekonstruirana do pola ulice (da ne kažem do pola brijega ) , sa skupom dokumentacijom i dozvolama .Vjerojatno sa nedovoljno dobrim ili lošim projektom u kojem se nisu prethodno razmotrile sve prilike i neprilike koje mogu zadesiti ovu ulicu . Pa sad “Jovo na novo” Grad plaćaj dokumetaciju i radove ….! Tako je to kad politika vodi financije i vodi glavnu riječ, a ne struka !

    1. Pozitivac piše:

      Radi se o nastavku radova (od pola brijega nadalje). Čemu insinuacije ?

Komentari su zatvoreni.