Treći hrvatski svetac dobio novu himnu

Sinoćnji nastup mješovitog zbora Hrvatskog pjevačkog društva “Bijaćka vila” iz Kaštela ostavio je vrlo ugodan odjek u ušima Križevčana koji su nazočili koncertu duhovne glazbe u crkvi Majke Božje Koruške.

Koncert je priređen u povodu obilježavanja blagdana sv. Marka Križevčanina i Male Gospe a izvedbama zbora, kao i samostalnim pjevanjem, priključili su se i eminentna zagrebačka sopranistica Lidija Horvat-Dunjko te splitski belcanto tenor Špiro Boban.

Večer ispunjena duhovnim pjesmama na stihove poznatih molitvenih i biblijskih motiva bila je jedinstvena u Križevcima po činjenici da je cijeli repertoar koncerta, duhovne skladbe na stihove poznatih molitvenih i biblijskih motiva, u potpunosti djelo jednog autora, cijenjenog glazbenog stručnjaka Vladana Vuletina, ujedno i dirigenta kaštelanskog zbora. Zbororavnatelj je sigurno vodio tridesetak usklađenih glasova kroz zahtjevni ali vrlo pjevni program, a uz zbor, veliki pljesak publike zavrijedio je i nastup solistice i solista Lidije Horvat-Dunjko i Špire Bobana.

Koncertnu izvedbu “Bijaćka vila” okončala je osobnom posvetom sv. Marku Križevčaninu i njegovom rodnom gradu, pjevajući “Sveti Marko, pastiru dragi”, na stihove Marija Žuvele, orguljaškog pratitelja sinoćnjeg programa, i glazbu Vladana Vuletina. Kako su naglasili autori, ova bi pjesma mogla biti nova himna posvećena trećem svecu Crkve u Hrvata.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.