HAC u ovoj godini planira izdvojiti 300 milijuna kuna

Korak po korak – Uskoro intenzivnija gradnja bjelovarsko-podravskog ipsilonaRadovi na oba pravca trebali bi biti gotovi do kraja 2013. godine – tvrdi prvi čovjek HAC-a

Prema godišnjem planu koji bi ovih dana trebala prihvatiti Vlada RH, Hrvatske autoceste će u 2011. u gradnju bjelovarsko-podravskog ipsilona uložiti oko 300 milijuna kuna – rekao je Stjepko Boban, predsjednik uprave HAC-a za jučerašnjeg radnog sastanka u Bjelovaru, gdje je sa županijskim čelnicima i ministrom Bajsom razgovarao o nastavku gradnje tog važnog projekta.

Odluka za dva tjedna

Napominjući da je predviđeni iznos za ovu godinu višestruko veći od onog iz prethodnog razdoblja, Boban je ustvrdio da je upravo ta činjenica najbolji dokaz da nema mjesta nikakvim sumnjama u izgradnju ipsilona. Podsjećajući da je u projekt uloženo oko 70 milijuna kuna, najavio je da će se radovi na gradnji u ovoj godini značajno intenzivirati.

– Vlada bi naš plan trebala prihvatiti za najviše dva tjedna te već sada mogu najaviti da ćemo početkom ožujka krenuti u intenzivnu gradnju oba pravca, i ovaj prema Bjelovaru, ali i onaj prema Koprivnici – kaže Boban i dodaje da će za oba pravca biti utrošeni podjednaki iznosi, oko 150 milijuna kuna. Prema planu, dodao je, završetak radova na oba pravca predviđa se do kraja 2013., s tim da podravski pravac ne bi bio dovršen do Koprivnice nego samo do Vojakovačkog Kloštra.

Bjelovar nije krajnji cilj

Pozdravljajući najavu intenzivnije gradnje, ministar Bajs je naglasio da je ovo najvažniji projekt za bjelovarski kraj jer će autocesta u cijelosti riješiti problem prometne izoliranosti.
-Moramo biti zadovoljni jer u vremenu kad se smanjuju sredstva za niz drugih projekata, za ovaj projekat se povećavaju – istaknuo je Bajs, dodajući da će zadovoljstvo biti potpuno onda kad autocesta dođe do Virovitice. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.