Županijski sud ‘podebljao’ kaznu razbojniku

stop policijaPODRAVINA I PRIGORJE – Zbog razbojništva počinjenog u kladionici u Križevcima Općinski sud u Koprivnici osudio je 27-ogodišnjaka s prebivalištem u Bjelovaru na godinu dana zatvora, a tu kaznu Županijski sud u Varaždinu nakon žalbe Općinskog državnog odvjetništva povisio je za šest mjeseci. Kako je sud utvrdio, okrivljenik je lanjskoga lipnja ušao u jednu sportsku kladionicu u Križevcima te djelatnici predao papirić s porukom da ju neće ubiti ako mu preda novac. Ustrašena prijetnjom ona mu je dala 1.100 kuna, nakon čega je razbojnik otišao na pizzu, te se potom sam prijavio policijskoj patroli. 27-ogodišnjak je već odslužio zatvorsku kaznu u trajanju od 5,5 godina, koja mu je izrečena kao jedinstvena zbog više kaznenih djela, a uz zadnju presudu sud mu je izrekao i mjeru obaveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu i tabletama.

Događaji tijekom ovog tjedna

Dnevno policijsko izviješće navodi tri teške krađe provaljivanjem koje su se dogodile tijekom početka tjedna. U onoj počinjenoj u Brezju Miholečkom, naselju u općini Sveti Petar Orehovec, iz sušare je ukradeno oko 50 kilograma mesa. Za razliku od te provale, u kojoj je šteta teška nekoliko tisuća kuna, iz dvije vikendice u okolici Podvinja Miholečkog ukradeni su predmeti manje vrijednosti, sjekira, dalekozor i boca pića.

Dok policija u županiji kao i njihovi kolege diljem države provode tjedni pojačani nadzor brzine vožnje, nižu se novi slučajevi pijanih sudionika u prometu. Vozač s 1,24 promila prouzročio je nesreću jučer navečer u Svetoj Heleni, no šteta je samo materijalna. Drugi pak zbog vožnje s 1,76 promila jučer je doveden prekršajnom sucu u Križevcima; uz oduzimanje vozačke na dva mjeseca, u državnu blagajnu uplatit će i 5.700 kuna novčane kazne.

Imamo i nekoliko dragovoljnih predaja streljiva – više osoba s đurđevačkog područja jučer je izručilo policiji 548 komada raznih metaka.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.