Otvorena izložba August Šenoa i Hrvatsko narodno kazalište

sati u holu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci otvorena je izložba August Šenoa i Hrvatsko narodno kazalište.

U petak, 10.4.2015. u 18:30 sati u holu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci otvorena je izložba August Šenoa i Hrvatsko narodno kazalište. Izložbu su prigodno otvorili profesori i učenici gimnazije.

Profesorica Marija Milas skrenula nam je pozornost na važnost Augusta Šenoe za hrvatsku književnost, a učenica 4.b razreda Renata Tremski ukratko nas je upoznala sa Šenoinim životopisom.

Uvijek aktualnu poruku gimnazijalcima je prenijela učenica 2.d razreda Ana Bratić, naša ovogodišnja sudionica Državne smotre LiDraNo 2015., recitirajući Šenoinu pjesmu Budi svoj. O samoj izložbi govorio je naš profesor povijesti dr.sc. Ivan Peklić.

Izložbu nam je ustupio Odsjek za povijest hrvatskog kazališta Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU. Ova izložba je jedno u nizu događanja kojim se obilježava 340 godina gimnazijskog školovanja u Križevcima, a može se pogledati radnim danom od 8 do 19 sati.

 Izložbu su prigodno otvorili profesori i učenici gimnazije.
Izložbu su prigodno otvorili profesori i učenici gimnazije.

 
 
 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.