Križevci preko Škrljeva osigurali ostanak u A1

U Križevcima će se i sljedeće godine igrati prvoligaška košarka, u srijedu su Žapci i u drugoj utakmici doigravanja savladali Škrljevo te su tako osigurali ostanak u A1.

Križevci – Škrljevo 91:85 (21:23, 39:35, 60:56)
Svoboda 24, Rembert 17, Cjetković 16 (12sk), Ceranja 8 (12sk);Salamun 20 (8sk), Palčić 18, Velčić 16

Škrljevčani su se pokazali kao jak protivnik i Križevčani su za ostanak u ligi morali igrati punom snagom do posljednjih minuta. Prvak Zapada nije uspio nadoknaditi minus iz prvog ogleda, ali bez obzira na poraz u obje utakmice ovo je za ekipu Zorana Dragojevića veliki uspjeh.

Prva četvrtina je protekla u izjednačenoj utakmici, a gosti su koševima Davora Velčića završili taj dio igre u plusu (23:21). I do poluvremena se nastavlja u tom ritmu, ali ipak uz malu dominaciju Križevčana koji zaostatak od tri poena na kraju poluvremena serijom 7-0 pretvaraju u vodstvo od 39:35.

U drugom dijelu utakmice nastavlja se s izjednačenom i čvrstom igrom, Škrljevo ne dopušta nikakvo odvajanje Žabaca i preko raspoloženog Dine Palčića i Igora Salamuna drži u neizvjesnosti pitanje konačnog pobjednika. U trećem dijelu vodstvo se par puta mijenja, a u posljednjih deset minuta Križevčani ulaze s +4. U 33. minuti tricom Salamuna Škrljevo vodi 65:63 i utakmica je u tom trenutku u potpunoj neizvjesnosti.

Gosti su bili u igri sve do dvije minute prije kraja kada su Andrija Hrkač i Patrick Rembert iz slobodnih bacanja povisili na 82:76 što je bilo dovoljno za mirniju završnicu. Ivan Svoboda, prvi strijelac utakmice, je s četiri vezana poena povisio prednost, a Tomislav Grbić je postavio konačnih 91:85 za ekipu Luke Bujasa. (crosarka.com)

Vezano

Komentari su zatvoreni.