Križevačka oporba pokreće vlastiti novinski portal – Prigorski.hr

oko_prigorski_hr_udruga_demokroacijaNa internetskoj adresi https://krizevciblog.wordpress.com/ od srpnja prošle godine objavljuju se tekstovi kritički nastrojeni prema političkoj vlasti u Križevcima, a posebno prema gradonačelniku Branku Hrgu te njegovim zamjenicima Ivanu Vuku i Tomislavu Katanoviću, redom vodećim ljudima HSS-a. Tekstovi su katkad anonimni, a katkad ih potpisuju Ivan Majdak, predsjednik gradskog ogranka SDP-a, ili pak Željko Picig, nezavisni gradski vijećnik i bivši HDZ-ovac, obojica već mjesecima najglasniji predstavnici tzv. ujedinjene križevačke oporbe. Posljednjih je osam mjeseci taj blog bio mjesto sukobljavanja različitih političkih opcija i mišljenja, žestokih komentara koji su se spuštali na osobnu razinu, ali i razotkrivanja najrazličitijih sumnjivih radnji gradske vlasti i njima bliskih rukovodećih struktura u gradskim poduzećima.

prigorski_hr_preview_1a“Ovdje se nalazi nešto što će uskoro mnogo toga promijeniti u ovom našem okruženju. To nešto je vjerojatno nešto najveće što se je desilo u poslijednjih dvadeset i pet godina u Križevcima…” Ovim riječima opisuju oporbenjaci na blogu stilizirani grafički prikaz oka, a po nazivu priložene datoteke može se shvatiti da je riječ o logotipu za internetsku domenu Prigorski.hr. I doista, odlaskom na tu adresu u web pregledniku se dobiva poruka “U izradi”. Pretragom vlasnika domene, može se lako saznati da je riječ o Udruzi za promicanje građanske političke kulture “Demokroacija”, kojoj je predsjednik Picig, sa sjedištem na adresi Pesek 61 u Križevcima. S obzirom na najavu iz naslova da će javnost o svemu saznati “ako ne prije, onda točno za 10 dana” daje se zaključiti da je lansiranje novog portala planirano za sam Dan Grada.

prigorski_hr_preview_2aJednostavnom upotrebom tražilice Google dolazi se do izgleda vjerojatno tek probnog dizajna novog portala Prigorski.hr, iz kojega se daje naslutiti koje će sve sadržaje Križevčankama i Križevčanima nuditi novi lokalni elektronički medij. Tako će se tu naći vijesti iz Križevaca, susjedstva, Hrvatske i svijeta, a planirane su kategorije gospodarstvo, sport, crna kronika, kultura i turizam, vjera te zanimljivosti. Prema viđenom, bitno mjesto bit će autorske kolumne, a postojat će i sekcija za foto i video snimke. Sve u svemu, Prigorski.hr bi mogao biti dugo očekivano osvježenje među lokalnim medijima, gdje je do sad kao jedini elektronički medij djelovao nezavisni portal Križevci.info. Za sve znatiželjne ne preostaje ništa drugo nego pričekati 24. travnja i, da se poslužimo sloganom s novog portala – “Slobodno se nalukni”.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
domaći
domaći

o pozitivac je vrlo oštrog una i jezika ! Dobro je pitanje , a tko plaća prijenose kad treba promovirati gradske vođe na Radio stanici križevci . kaj se mene tiće , tu Radio stanicu uglavnom i ne slušam , al slušaju moji susjedi, sugrađani i mnogi drugi i dobivaju jednostranu i pristranu informaciju. Vratite se malo unazad : sve što se je dobro dogodilo u ovom gradu i općini i dok su bili zaslužni “oporbenjaci” ili drugi od utjecaja u ovom gradu , naš gradonačelnik – ili novinar je to prikazal isključivo kao svoju zaslugu ! !!!!!????

domaći
domaći

E pa kad su u ovom gradu javno zabranjeni prijenosi sa sastanaka gradskih vijeća i pošto se na informacijskom portalu piše samo pohvale za rad sadašnje vlasti u gradu, a sigurno nije istinito da je sve sjajno , treba i drugu stranu medalje okrenuti , dakle portal gdje se mogu pročitati svi podaci koji bi trebali biti javni i realni…..Pozdravljam novi portal !

Pozitivac
Pozitivac

Sve snimke sjednica, zapisnici, odluke, pitanja vijećnika i odgovori na njih dostupni su ti na webu gradske uprave pa uživaj. 😉
Osobnu promociju sa gradskih vijeća u trajanju od 3-4 sata putem etera RKŽ neka drugovi plate sami. Neće im valjda biti problem pronaći kakvog građevinskog sponzora ? 😉

Čvarkeš
Čvarkeš
dugi
dugi

kaj to je pa nema ni jene sjednice u ovoj godini kaj da slušam kaj je bilo lanjski sneg

Fora
Fora

A tko plaća svaki ponedjeljak emisiju u kojoj Hrg i ti filozofirate i lažete narod, za to imate novaca a za prijenos sjednica nemate? Ajde budi frajer pa odgovori i odgovori zašto g. Čataj ne spomene da je emisija sponzorirana, pa joj opet bude netko drugi kriv kad padne još kakva prijava agenciji .

Sinke
Sinke

Ok je kako kažu da će skimt pomoći

Fora
Fora
Pozitivac, evo ti ekskluziva. Iako je ovo za sada još relativno tajna informacija koja se dobro čuva, ja ću riskirati da se nekom od poznanika i zamjerim, jer ne mogu pretrpjeti više ovakvu tvoju aroganciju. Nadam se samo da mi dečki iz oporbe neće previše zamjeriti i dugo se na mene ljutiti. Iz tvojih usta je došlo u “Božje uši”, pa je gradska oporba jučer navečer odlučila da će o vlastitom trošku, od slijedeće sjednice (tematske) Gradskog vijeća, omogućiti građanima Križevaca i okolice ne radijski, već televizijski prijenos sjednica… 🙂 ne znam da li će vam sada i dalje biti… Više »
Fora
Fora

Molim ne krasti moj nick, nije fer … jer Fora sam ja i prva sam ga koristila

petra
petra

Ok,lepo surađujte i super.

Fora
Fora

Poštovani, Majdak vam nije predsjednik nikakvog “ogranka SDP-a” jer to koliko je meni poznato u SDP-u ne postoji, to Vam se u SDP-u zove Gradska organizacija SDP Križevci, a gospodin Ivan Majdak je njen predsjednik, samo točnosti radi.
Inače ako je to istina da otvaraju portal, e onda bi se gospodin Hrg morao malo i zamisliti i da sam ja na njegovom mjestu odmah bih rastvorio kesu i malo pomogao vašem portalu 🙂

Siniša
Siniša

ajnc a

Hrvoje Belani
Hrvoje Belani

Poštovani @Fora,
riječ “ogranak” je ovdje ispravno korištena jer označava niži dio organizacije ili podružnicu, što nije u suprotnosti s činjenicom da Gradska organizacija nema riječ “ogranak” u svom formalnom imenu.

Rabarama
Rabarama

Hmrmh,
za nadati se da će ovaj “medij” biti oslobođen političkog i političarskog ili čak politikantskog urednikovanja…