Spravišče režira Adam Končić, gostuju Jelena Rozga i Stavros

KRIŽEVCI – Dok članovi Turističkog vijeća grada Križevaca nakon razrješenja Vlaste Kliček natječajem traže novog direktora, nisu ostale zapostavljene pripreme za središnju turističku manifestaciju u potkalničkom kraju. Do 44. izdanja Velikog spravišča ostalo je manje od tri mjeseca, no već je dogovoreno kako će izgledati okosnica ovogodišnje priče o pomirbi kalničkih šljivara i križevačkih purgera. Turistički vijećnici odlučili su režiju Spravišča povjeriti poznatom glumcu Adamu Končiću, koji će zajedno sa Zoranom Homenom napisati scenarij, a već se upoznao i s glumcima, redom domaćima koji su sudjelovali u prethodnim scenskim prikazima.

 

Među estradnim imenima koje su organizatori odlučili ponuditi na središnjoj pozornici trećeg vikenda lipnja (od 17. do 19. lipnja), zvučna su imena Baruna, Jasmina Stavrosa i Jelene Rozge, a glazbi se kani dati i dodatan naglasak oživljavanjem tradicionalnog Prvog pljeska Spravišča. U tu svrhu namjera je provesti audicije po okolnim gradovima, u žiriju pjevačkog natjecanja našla bi se neka od imena koja će nastupiti na Spravišču, a pobjednik bi dobio priliku snimiti singl za neku od renomiranih izdavačkih kuća.

44. veliko križevačko spravišče ostat će u lanjskim financijskim okvirima, a u ukupnom predviđenom proračunu od 450.000 kuna očekuje se značajan doprinos glavnog pokrovitelja, Ministarstva turizma. Kako je žiro račun Turističke zajednice blokiran zbog minusa, a to je bio i glavni razlog razrješenja direktorice Vlaste Kliček, svo financijsko poslovanje Spravišča odvijat će se preko računa Križevačkog poduzetničkog centra.

Vezano

Komentari su zatvoreni.