‘Križevci okom kamere’ traže fotografije ‘nepoznatog o poznatom’

Krizevci_centar_BrchGradski muzej Križevci i ove godine, povodom Dana Grada, organizira već tradicionalnu izložbu fotografija na temu grada, njegovih ljudi, objekata, događaja i okolnog pejsaža, a sve pod nazivom: Križevci okom kamere. Preporučena tema u 2015. glasi “nepoznato o poznatom” (stara dvorišta, drugačije vizure, nepoznati detalji i sl).
– Pozivaju se svi zaljubljenici u fotografiju i fotografski aparat kao i članovi Foto-kino kluba Križevci da prijave do tri svoje fotografije u upravu Muzeja (dvorište Galerije) najkasnije do 1. travnja 2015. godine, istaknuo je ravnatelj muzeja Zoran Homen, najavivši otvorenje izložbe za četvrtak, 9. travnja 2015. u 20 sati u Likovnoj galeriji na Nemčićevom trgu. Najuspješniji izlagač bit će izabran glasovima publike i na idućoj izložbi će imati pravo izložiti do 20 svojih fotografija. Ove godine to pravo ima prošlogodišnja pobjednica Mirjana Marić Balog.

Na izložbi mogu sudjelovati svi sugrađani i gosti koji na svojim fotografijama imaju zabilježene motive Križevaca i neposredne okolice. Na fotografijama mogu osim objekata biti zabilježeni i neki značajniji događaji, kao i poznati ljudi ili manifestacije, zanimljivi detalji arhitekture i sl. Poželjno je da radovi  ne budu samo obični faktografski zapis već da imaju elemente umjetničke fotografije.
Preporučena dimenzija fotografija je 30x40cm , a najmanja 24x30cm. Manje fotografije se neće zaprimati, a svaki autor može prijaviti do 3 fotografije bilo da su u boji ili crno-bijele. Fotografije treba dostaviti u Likovnu galeriju u Križevcima na Nemčićevom trgu br. 6 (dvorište). Na poleđini svake fotografije treba pisati ime i prezime autora, adresa i naziv slike, a organizatori mole da se fotografije prethodno pošalju i e-poštom kako bi se na vrijeme mogao pripremiti katalog izložbe.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Rabarama piše:

    Mogu pretpostaviti kako će ove godine najviše glasova publike dobiti suprug prošlogodišnje dobitnice. I tako opet ukrug… 😉

Komentari su zatvoreni.