U srijedu predstavljanje programa ‘Poduzetnički impuls’ za 2015.

zamjenik ministra obrtništva i poduzetništva Dražen ProsU srijedu 1. travnja 2015. u 13 sati u Velikoj vijećnici Grada Križevaca održat će se predstavljanje programa Poduzetnički impuls za 2015. godinu. Program će predstaviti zamjenik ministra poduzetništva i obrta Dražen Pros sa suradnicima – Nadicom Žužak, pomoćnicom ministra zaduženom za poduzetništvo i obrt, te Goranom Ševo, voditeljem Odjela za poticanje umrežavanja i drugih oblika udruživanja.
– Pozivamo sve poduzetnike i obrtnike da iskoriste priliku i informiraju se o 4.37 milijardi kuna bespovratnih sredstava, istaknula je Kristina Vrhovec-Žohar, v.d. direktorice Križevačkog poduzetničkog centra, pozvavši sve zainteresirane da se za prijave i informacije obrate na telefon 628-963 ili e-poštom na info@kpc.hr.

Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika najvredniji je od 2012. godine od kad se provodi. Njime se potiče poduzetništvo i obrt kroz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije, kao i lakši pristup financiranju, odnosno jednostavnije i jeftinije kreditiranje te jamstva koja poduzetnicima omogućavaju dobivanje kredita uz manje opterećenje hipotekama. Ovim programom također se potiče internacionalizacija poslovanja, odnosno nastupi poduzetnika na sajmovima.

Poduzetnički impuls 2015. u najvećoj će se mjeri, ukupno 88%, financirati sredstvima iz proračuna Europske unije, dok će ostatak sredstava biti raspoloživ iz državnog proračuna. Ove godine program se  provodi u tri osnovna programa – “Mikro i malo poduzetništvo i obrt”, “Sredstva iz fondova EU” te “Lakši pristup financiranju”. Najniža potpora poduzetnicima i obrtnicima unutar programa Poduzetnički impuls je 10 tisuća kuna, a najveća 15 milijuna kuna. Očekuje se  da će biti podijeljeno 1.300 potpora.

Vezano
3 komentara
  1. Fora piše:

    vidla žaba da kovač konja kuje pa i ona digla nogu. Predstavljanje poduzetničkog impulsa je već bilo organizirano pred dva tri tjedna u Križevcima u organizaciji gradskog SDP-a, i gost je bio gospodin Pros sa svojim najbližim suradnicima. Sada su se sjetili i oni koji su to tada trebali organizirati, ali su tada uporno ignorirali legalnu vlast u državi da bi bilo zgodno napraviti isto i organizirati predstavljanje toga jako dobrog projekta Vlade RH. Koliko čujem ipak nije bilo najavljenih …

  2. Siniša piše:

    organizator je koliko vidim hssov poduzetnički centar

  3. Volim Križevce piše:

    Kakva “Vlada” takav datum. 😀

Komentari su zatvoreni.